Žiemos sezonas po truputį žengia į antrąją savo pusę: vis dar tenka dorotis su tamsiais rytais ir prailgusiais vakarais, tad nuotaiką ir organizmą gerinti verta gardžiais, šildančiais bei spalvingais patiekalais. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, morkos – tam puikiai tinkantis produktas, kuris yra ne tik skanus, bet ir kupinas sveikatai palankių maistinių medžiagų: vitaminas A, K1, C – tai tik dalis šios daržovės gerųjų savybių. O prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, jog nesvarbu, ar morkos vartojamos žalios, kaip traškus ir gaivus užkandis, ar paruoštos įvairiais būdais, jas galima lengvai integruoti į daugybę receptų. Tad ilgi žiemos vakarai tikrai taps jaukesni ir spalvingesni su ant stalo garuojančia ryškiaspalve morkų sriuba, kuriai unikalaus skonio priduos šlakelis citrinos sulčių bei šiek tiek imbiero.