Virtuvė
Lietuva
Planuojame šventinį stalą: pataria, kaip apskaičiuoti maisto kiekį, kad jo nešvaistytume ir sutaupytume
Kalėdos – ypatingas laikotarpis, suburiantis šeimą prie bendro, dažnai gausesnio nei įprastai, vaišių stalo. Kasmet norint išbandyti naujus patiekalus ir kartu nepamiršti tradicinių šventinių skanėstų, nesunku pagaminti daugiau nei iš tiesų reikia. Maisto perteklius ne tik plonina piniginę, bet ir gali prisidėti prie maisto švaistymo. Specialistai dalijasi patarimais, kaip ne tik tvariau paruošti šventinį stalą, bet ir išvengti maisto švaistymo, o kartu – ir sutaupyti.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Marinuota silkė, kokios dar nesate ragavę
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Tobula antis Kalėdoms pagal Brigitą Uyar: paruošimui prireiks net plaukų džiovintuvo
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
3 nebrangūs paskutinės minutės patiekalai tiems, kurie pritrūko idėjų šventiniam stalui
Ne vienas Kūčių ar Kalėdų išvakarėse pastebi, kad šventinis stalas – dar ne iki galo sustyguotas. Tačiau panikuoti nereikia, nes net ir per trumpą laiką galima pasigaminti skanių ir šventiškų patiekalų. Tereikia rinktis paprastesnius, greičiau paruošiamus receptus, kurie būtų nebrangūs ir lengvai pagaminami. Į pagalbą skuba žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“, kviesdamas pasigaminti tris greitus ir nebrangius patiekalus šventiniam stalui.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Visiškai paprastai namuose užsisūdykite lašišą: prireiks vos kelių ingredientų
Iki Kūčių likus vos dienai daugelis dar svarsto, kuo nustebinti atvykstančius svečius. Net ir gruodžio 23-ioji daugeliui tampa intensyvaus pasiruošimo diena, kai planuojami patiekalai ir perkami pagrindiniai ingredientai. Vis daugiau žmonių Kūčių stalui renkasi namuose sūdytą lašišą – patiekalą, leidžiantį užtikrinti šviežumą ir skonio kokybę.
Virtuvė | 3 MIN.
0
Lietuva
Ne tik su majonezu: kaip nebrangus kiaulės liežuvis gali tapti tikra Kalėdų stalo pažiba
Kiaulės liežuvis – išraiškingo skonio, nebrangus patiekalas, kurį lietuviai dažniausiai valgo vieną, su majonezu ar garstyčiomis. Tačiau pakanka vos keleto gudrybių ir maistingas bei sotus kiaulės liežuvis gali tapti tikru virtuvės atradimu. „Maximos“ maisto gamybos technologas dalijasi keletu patarimų, kaip liežuvį paversti išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Virtuvė | 5 MIN.
0

Lietuva
3 mišrainės Kūčių stalui, kurias galima pasigaminti ir iš anksto
Planuojant Kūčių stalą vis dažniau svarstoma ne tik ką ant jo patiekti, bet ir kaip šventėms pasiruošti ramiai, be papildomos įtampos ir skubėjimo. Ilgiau stovinčios mišrainės tampa vienu praktiškiausių sprendimų, mat šį patiekalą galima pradėti gaminti iš anksto. Vis tik, ruošiant mišraines ir norint, kad jos šviežios išliktų kuo ilgiau, svarbu žinoti kokias daržoves ir kokius padažus rinktis.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Trūksta idėjų šventinėms mišrainėms? 5 lengvai paruošiami nebrangūs receptai
Ant šventinio stalo mišrainės ir salotos neretai tampa vienais pagrindinių ir laukiamiausių stalo patiekalų. Nors kiekviena šeima turi savo laiko patikrintus mišrainių receptus, vis dėlto kone kasmet ieško, kaip nebrangiai, bet išradingai atnaujinti Kūčių ir Kalėdų stalo meniu. Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išbandyti lengvai paruošiamų mišrainių receptus, kurie be didelių pastangų ir išlaidų padės įnešti naujų skonių.
Virtuvė | 5 MIN.
0