Virtuvė
Lietuva
3 idėjos, kaip panaudoti Kalėdų stalo likučius ir sutaupyti
Kalėdos baigėsi, o šaldytuvuose ir ant spintelių dažnuose namuose vis dar pūpso kalnai maisto. Ką daryti, kad jis nenueitų perniek? Kūrybingai panaudodami likučius ne tik atsikratysite kaltės, kad maistas be reikalo atsiduria šiukšliadėžėje, bet ir sutaupysite pinigų, sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Trūksta idėjų receptams? Štai kelios, kurios tikrai pravers.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Kūčių simbolis kūčiukai: kur panaudoti likučius?
Lietuviškos šventės jau daugybę metų neįsivaizduojamos be vieno pagrindinių jų akcentų – kūčiukų. Kaip įdomiau likusius kūčiukus panaudoti po švenčių.
Virtuvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Planuojame šventinį stalą: pataria, kaip apskaičiuoti maisto kiekį, kad jo nešvaistytume ir sutaupytume
Kalėdos – ypatingas laikotarpis, suburiantis šeimą prie bendro, dažnai gausesnio nei įprastai, vaišių stalo. Kasmet norint išbandyti naujus patiekalus ir kartu nepamiršti tradicinių šventinių skanėstų, nesunku pagaminti daugiau nei iš tiesų reikia. Maisto perteklius ne tik plonina piniginę, bet ir gali prisidėti prie maisto švaistymo. Specialistai dalijasi patarimais, kaip ne tik tvariau paruošti šventinį stalą, bet ir išvengti maisto švaistymo, o kartu – ir sutaupyti.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
Marinuota silkė, kokios dar nesate ragavę
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Lietuva
Tobula antis Kalėdoms pagal Brigitą Uyar: paruošimui prireiks net plaukų džiovintuvo
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Lietuva
3 nebrangūs paskutinės minutės patiekalai tiems, kurie pritrūko idėjų šventiniam stalui
Ne vienas Kūčių ar Kalėdų išvakarėse pastebi, kad šventinis stalas – dar ne iki galo sustyguotas. Tačiau panikuoti nereikia, nes net ir per trumpą laiką galima pasigaminti skanių ir šventiškų patiekalų. Tereikia rinktis paprastesnius, greičiau paruošiamus receptus, kurie būtų nebrangūs ir lengvai pagaminami. Į pagalbą skuba žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“, kviesdamas pasigaminti tris greitus ir nebrangius patiekalus šventiniam stalui.
Virtuvė | 5 MIN.
0

Lietuva
Šventinis stalas be streso: du pigūs ir greitai paruošiami silkės patiekalai
Kūčios daugeliui lietuvių – ne tik šventinė vakarienė, bet ir ramybės, susikaupimo bei tradicijų laikas. Nors šventinio stalo patiekalai bėgant metams kinta, silkė išlieka vienu svarbiausių Kūčių simbolių. Prekybos tinklo „Rimi“ atstovų teigimu, ši tradicinė žuvis vertinama ne tik dėl ilgamečių papročių, bet ir dėl savo praktiškumo – ją lengva derinti su įvairiais ingredientais, o patiekalus galima paruošti greitai ir iš anksto.
Virtuvė | 3 MIN.
0
Lietuva
K. Starkienė pasidalino ypatingu marinatu vištai: iškeps ir sultinga, ir gražiai apskrudusi
Nenumaldomai artėjančioms Kalėdoms Kotryna Starkienė kviečia ruoštis kartu. Todėl šio šeštadienio rytą TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ laukė ne tik šventinių pietų receptai, bet ir ypatingas desertas su Prancūzijos prieskoniu. Nustebinkite savo artimuosius!
Virtuvė | 3 MIN.
0