Lietuva
Planuojame šventinį stalą: pataria, kaip apskaičiuoti maisto kiekį, kad jo nešvaistytume ir sutaupytume
Kalėdos – ypatingas laikotarpis, suburiantis šeimą prie bendro, dažnai gausesnio nei įprastai, vaišių stalo. Kasmet norint išbandyti naujus patiekalus ir kartu nepamiršti tradicinių šventinių skanėstų, nesunku pagaminti daugiau nei iš tiesų reikia. Maisto perteklius ne tik plonina piniginę, bet ir gali prisidėti prie maisto švaistymo. Specialistai dalijasi patarimais, kaip ne tik tvariau paruošti šventinį stalą, bet ir išvengti maisto švaistymo, o kartu – ir sutaupyti.
Virtuvė | 5 MIN.

0
Lietuva
Marinuota silkė, kokios dar nesate ragavę
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Virtuvė | 4 MIN.

0