PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 24 d. 13:40

Vištyčio muzikos pakrantėje skambėjo klasikinės muzikos garsai

Vilkaviškis

Vištyčio muzikos pakrantė / Deimantės Šuliauskaitės nuotr.

Gintarė SabaliauskienėŠaltinis: mmm.lt


311075

Įsibėgėjusioje Vištyčio muzikos pakrantėje nuaidėjo Akademinis vakaras, susirinkusius klausytojus užbūręs akademinės, kamerinės, klasikinės muzikos melodijomis.

Koncerto metu ežero bangomis ir į klausytojų širdis melodijas leido keturios atlikėjos, tikros žanro profesionalės – Gabrielė Ašmontaitė-Bačkuvienė (arfa), Julita Puidokė (fleita), Ieva Laučkaitė (smuikas) ir Ugnė Barysaitė (klavišiniai).

Gabrielė su Julita dovanojo klasikinę muziką, Ieva ir Ugnė Vištyčio muzikos pakrantės publikai pristatė tango muzikos programą. Gausiai susirinkusius vakaro klausytojus atlikėjos tiesiog užbūrė, o pačios po koncerto neslėpė emocijų.

„Nuoširdžiai Jums dėkoju už pakvietimą, tai ką Jūs darote yra didelė dovana Lietuvai! Kuriate melomanų bendruomenę unikaliame miestelyje. Tikiu, kad Vištytis greitai taps prestižiniu kurortu! Buvo džiaugsmas groti tokiai šiltai publikai! Linkiu Jums visokeriopos sėkmės ir tikiu, kad festivalis dar ilgai klestės, nes tai yra unikali patirtis atlikėjui ir klausytojui! Oras tikrai buvo užsakytas, nuostabus! Dėkojame už dovanas, dar vis neatsistebime kokio vaišingumo ir gerumo žmonės gyvena Vištyčio miestelyje!“ – kalbėjo Gabrielė Ašmontaitė-Bačkuvienė.

„Ačiū už tokio prasmingo renginio organizavimą! Išties buvo malonu groti tokiai šiltai publikai. Manau, darote tikrai labai reikalingą darbą. Linkiu didžiausios sėkmės ir tęstinumo!“ – sakė Julita Puidokė.

„Ačiū Jums, kad pakvietėte ir pasitikėjote! Tikrai, jau pernai sakiau, kad Vištyčio muzikos pakrantėje tiesiog ypatinga groti, o šiemet ir Ieva patikino ir paantrino, kad išties labai ypatinga vieta ir publika! Dar kartą dėkoju už kvietimą pamuzikuoti Jūsų nuostabiame krašte!“ – saulėtus linkėjimus iš Italijos perdavė Ugnė Barysaitė.

„Džiaugiamės, kad patiko mūsų muzikavimas! Ačiū už puikų garsą ir labai mielas dovanas!“ – džiaugėsi Ieva Laučkaitė.

O ypatingos muzikos pakerėti klausytojai dosniai dalino pagyras ir pačiam projektui, ir šiam Akademiniam vakarui:

„Šiandien vakaras buvo nuostabus. Muzika taip gražiai grojo, kad atrodo, lyg būtum kokiam muzikiniam teatre ir spektaklį žiūrėtum. Šiandien muzika ir ežeras taip susiderinę buvo... Atrodo, net bangavo į ritmą. Šiandien visiems vieningai ypatingai koncertas patiko. Labai ačiū“, – Aistė (stomatologė).

„Puiki muzika Vištyčio muzikos pakrantėje“, – Linas (verslininkas).

„Vištyčio muzikos pakrantė šį kartą pateikia tikrą muzikinį desertą, padabintą arfos, fleitos, smuiko ir klavišinių garsais, o tango ritmai dar ilgai skambės ausyse…“ – Naglis (buvęs futbolininkas, futbolo komentatorius).

„Tikrai – ir kūnui, ir sielai…“ – Viltė (mokytoja).

Ilgai laukti susitikimai, jaukūs pasivaikščiojimai ir svajingi pasimatymai laukia ir šį šeštadienį, 20 val. prie Vištyčio ežero, greta pėsčiųjų tako, gluosnių pavėsyje, šalia knygų namelio – Gitaros vakare.

Organozatorių nuotr.