PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 25 d. 10:45

„Užutrakio vakaruose“ skambės uždegantys braziliški ritmai

Trakai

Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų rajono savivaldybė


311238

Užutrakio dvaro terasą su atsiveriančiu vaizdu už milijoną į Galvės ežere stūksančią Trakų Salos pilį kaitins karšti braziliški ritmai. Liepos 28 dienos vakare čia koncertuoja grupė „Zuco 103“.

XX tarptautiniame muzikos festivalyje „Užutrakio vakarai“ viešinčios grupės muzika – tai gyvas braziliškų ritmų, džiazo ir šokio bei dub stiliaus junginys. Jau nuo pirmo savo albumo „Outro Lado“ 1999 m. muzikantai pavergė klausytojų širdis pakviesdami į nepaprastą muzikinės kelionės nuotykį.
Trio tapo tikrais brazilectro pradininkais, išaugusiais į tarptautinės muzikos scenos lyderius. Jų kūryba atskleidžia ne tik stilių, bet ir kultūrų susiliejimą, kuris skamba gaiviai ir ragina šokti.

„Zuco 103“ ne tik kuria, bet ir žavi – grupės muzika skamba klubuose ir festivaliuose visame pasaulyje. Įrašai su garsiais atlikėjais kaip Lee „Scratch“ Perry ir Joe Jacksonas praturtina trio muzikinę pasaulėvoką. Naujausias albumas „Telenova“ (2023 m.), pristato intymias dainas ir greito funk‘o ritmus, praturtintus braziliškomis melodijomis ir afrokubietiškais įspūdžiais.

Festivalį globoja Seimo narė Edita Rudelienė, renginį remia Trakų rajono savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, partneris – Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija.

Išsamiau apie festivalį galite rasti čia.