PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Gegužės 22 d. 15:39

Šiauliečių gaminamuose kubiluose maudosi įžymybės – susidomėjo net Danijos karališkoji šeima

Šiauliai

Skaistė GrigutytėŠaltinis: Etaplius.lt


302032

Šiauliečiai Justinas ir Justina Jankevičiai savo pažintį galėtų pavadinti nulemta iš aukščiau. Prieš 11 metų susipažinę visiško atsitiktinumo dėka, du jauni žmonės nebepaleido vienas kito, o šiandien yra sukūrę ne tik gražią šeimą, bet ir itin sėkmingą kubilų ir pirčių gamybos verslą, apie kurį anksčiau net nesvajojo, mat dirbo visiškai su tuo nesusijusiose srityse. Pora sako, kad visi sunkumai įveikiami, kai gyvenime nebijai surizikuoti ir dirbi iš visos širdies.

Lemtinga pažintis kavinėje

Justinas nuo 12 metų jodinėjo žirgais ir buvo profesionalus raitelis. Deja, dėl patirtų traumų sportininko karjerą jam teko nutraukti. Justina iki pažinties su būsimu vyru dirbo kavinėje. Tą lemtingą vakarą ji su bendradarbiais nutarė pavakaroti ir geriau susipažinti neformalioje aplinkoje, mat buvo neseniai pradėjusi čia dirbti. Tuo tarpu Justinas nusprendė sustoti ir užsukti į kavinę, kurioje įprastai niekada nesilankydavo.

Tarp jaunuolių iš karto užsimezgė simpatija. Paaiškėjo, kad ne tik jų vardai sutampa, bet abu yra ir bendraamžiai. Po pažinties santykiai vystėsi žaibiškai ir po trijų mėnesių pora jau apsigyveno kartu. Greitai abu suprato, kad yra labai panašūs – ambicingi, užsispyrę ir nebijo sunkaus darbo. Pora iš karto sutarė, kad gyventi bei auginti vaikus bute nenori ir reikia įsigyti namą. Tačiau nusprendė, kad apsieis be banko paskolos. Kadangi namas – labai brangus pirkinys, Justinas ir Justina rimtai pasiryžo įgyvendinti savo svajonę ir užsidirbti reikiamą sumą pinigų. Abu metams išvyko uždarbiauti į Didžiąją Britaniją, po to – į Švediją, uoliai dirbo ir taupė.

Netrukus Justina suprato, kad laukiasi ir tai paspartino namo statybą. Pora šeimos lizdelį per pusmetį įkūrė netoli Šiaulių esančiame vaizdingame Kurtuvėnų miestelyje, iš Justino senelio paveldėtame sklype. Tiesa, kai gimė pirmagimė dukra, name dar virė įvairūs darbai, tačiau šeima jau galėjo džiaugtis, kad kuriasi savuose namuose. Po metų pora susilaukė dar vienos dukrelės. Mergaitėms šiandien jau septyneri ir šešeri metai.

Justinas, Justina ir jų dukrelės

Kurti nuosavą verslą paskatino konfliktas su kolega

Justinas prieš gimstant mergaitėms dirbo siuvykloje, tačiau jo viršininkas netikėtai iškeliavo Anapilin. Tuomet velionio žentas Justiną pakvietė dirbti pas save – gaminti kubilus. Taip ir prasidėjo jo kelias nuosavo verslo link. Iš pradžių gamybos cechelyje darbavosi trise – Justinas, viršininko žentas ir jo brolis. Vyrai dirbo uoliai, tad per kelerius metus cechas smarkiai išsiplėtė ir padidino gamybos apimtis. Justinas šiandien juokiasi, kad stimulas eiti dirbti sau kilo po konflikto su tuometiniu viršininku.

„Tuomet išėjau iš darbo, už paskutines santaupas susipirkau medžiagas, įrangą ir nusprendžiau – gaminsiu vienas. Juk viską moku ir galiu“, – ryžtingai sako Justinas.

Tiesa, vyras neslepia, kad buvo tikrai baisu investuoti paskutines šeimos santaupas, nežinant, ar ta investicija pasiteisins. Tačiau abu su Justina nutarė, jog nepabandęs – nesužinosi, o pinigai yra uždirbami. Savas verslas ėjosi geriau, nei buvo galima tikėtis, greitai išaugo darbuotojų skaičius, pagaminamos produkcijos kiekiai, atsirado nuolatinių, ištikimų klientų.

Tačiau pykčiai su buvusiu kolega nedavė Justinui ramybės. Jis nutarė, kad reikia imtis iniciatyvos ir išspręsti nemalonią situaciją.

„Po gero mėnesio susiskambinom, pasakiau, kad nejaugi pulsime dabar marmūzes vienas kitam daužyti, elkimės kaip civilizuoti žmonės. Pasiūliau susitikti viešoje vietoje, kad vienas kito nebijotumėm. Susitikome, sukirtome rankomis ir iki šiol esame turbūt didžiausi partneriai Šiaulių regione. Mainomės, dalinamės produkcija, nesipykstame ir tikrai gerai sutariame“, – šypsosi vyras.

„Amber Home SPA“ produkcija

Klientai – įžymybės ir net monarchai

Šiandien Justino ir Justinos Jankevičių įmonėje „Amber Home SPA“ dirba daugiau kaip dvi dešimtys žmonių. Pradėję tik nuo kubilų gamybos, dabar verslininkai gamina ir mobilias saunas bei yra įsirengę nuosavą kubilų įdėklų liejyklą. Didžioji pagamintos produkcijos dalis iškeliauja į užsienio rinkas – Daniją, Lenkiją, Vokietiją, Olandiją, Švediją, Norvegiją. Nors daugiausiai vykdo didmeninę prekybą, „Amber Home SPA“ priima ir individualius užsakymus. Tarp įmonės klientų – Danijos muzikos superžvaigždė Lukas Graham, taip pat itin populiarus danų atlikėjas Christopher Lund Nissen ir net Danijos karališkoji šeima, kuri nori iš lietuvaičių įsigyti produkcijos savo privačiai salai. Gaminti kubilą yra tekę ir garsiojo NBA krepšininko Jono Valančiūno tėčiui.

Sutuoktiniai sako, kad jų verslo sėkmės paslaptis – didžiulis dėmesys gaminio kokybei. Kiekvienas kubilas ar sauna gaminami itin kruopščiai, nepaliekant vietos net smulkiausiems defektams.

„Visada stengiamės žvelgti į savo darbą iš kliento pusės – juk ir mums nesinorėtų gauti nekokybiško daikto. Nuolat palaikome ryšį ir su gaminius įsigijusiais klientais, jei jiems iškyla problemų, stengiamės būti pasiekiami visada, net vakarais, naktimis ar savaitgaliais. Nesame tie, kuriems svarbu tik parduoti ir pasiimti pinigus. Norime suteikti klientams visavertį aptarnavimą, kad gaminiu jie galėtų naudotis ir džiaugtis be jokių nemalonių staigmenų ilgus metus“, – sako Justina.

Daug dėmesio verslininkai skiria ir savo darbuotojams. Justinas ir Justina itin džiaugiasi surinkta atsakinga komanda, kurios nariai nepraleidžia pro akis net smulkmenų ir kuria galima pasitikėti.

Galbūt todėl, nepaisant didelės konkurencijos šioje verslo sferoje, „Amber Home SPA“ daugeliui klientų jau yra tapęs kokybės rodikliu ir jų negąsdina net kiek aukštesnė, nei pigesnėmis sąnaudomis pagamintų produktų, kaina. Apskritai, verslininkai pastebi, kad lietuviai vis labiau linkę mokėti daugiau, tačiau įsigyti kokybišką daiktą, kuris tarnaus tikrai ilgai.

„Amber Home SPA“ produkcija

Įgyvendina netikėčiausias klientų užgaidas

Verslininkai sako, kad surinkti paprasčiausią bazinės komplektacijos kubilą, atmetus įdėklo liejimą, pakanka vos poros valandų. Tačiau kartais, jei užsakymas sudėtingas, prie vieno kubilo dirbama ir kelias paras. Justina prisimena ir keletą itin sudėtingų, neįprastų projektų, prie kurių teko plušėti gerokai ilgiau nei įprastai.

„Turėjome vieną klientą, kuris užsisakė kubilą ir jame norėjo visko. Prie jo mūsų vyrai dirbo labai ilgai. Įprastai kai žmonės sako, kad nori visko, iš tiesų nenori visko, bet šis klientas tikrai norėjo. Užsakymas buvo tikrai neįprastas: klientas prašė kubilo detales priderinti prie namo ir kiemo eksterjero, specifiškai nurodė, kurioje pusėje turėtų būti kranas, kaip išdėstytos visos detalės, net menkiausios smulkmenos. Teko gaminti ir netradicinę pirtį, kuri buvo iššūkis dėl savo dydžio. Tai buvo dviejų modulių sauna, du atskiri namukai, kuriuos turėjome pagaminti taip, kad klientas pats galėtų sujungti juos tarpusavyje. Saunoje telpa 36 žmonės, ji buvo tokia didelė, kad kai išvežėme, ceche atsirado tiek daug laisvos vietos, atrodė net per daug“, – juokiasi moteris.

Prisitaikymą prie individualių klientų poreikių pora vadina viena didžiausių savo verslo stiprybių. Verslininkai nebijo iššūkių ir stengiasi paversti realybe net netikėčiausias žmonių vizijas.

Justinas pastebi, kad žmonės vis labiau vertina individualumą ir neretai prašo pagaminti tokį gaminį, kurio daugiau niekas kitas neturėtų. Klientai dažnai pageidauja ir personalizuoto kubilo, ant kurio būtų, pavyzdžiui, savininko vardas.

„Amber Home SPA“ produkcija

Krizės nepalaužė

Ne paslaptis, kad keletas pastarųjų metų buvo kupini krizių ir iššūkių viso pasaulio verslams. Koronaviruso pandemija, su ja taikomi įvairūs suvaržymai, karas Ukrainoje, milžiniški energetinių resursų šuoliai – daug verslų visų šių smūgių neatlaikė ir buvo priversti nutraukti veiklą. Justinas ir Justina sako, kad pandemijos laikotarpis jiems, kitaip nei daugeliui verslų, buvo pats darbymetis.

„Per pandemiją mes vos spėjome suktis, užsakymai tiesiog plaukė. Visi buvo uždaryti namuose, žmonėms reikėjo pramogų, todėl kubilų ir pirčių paklausa smarkiai išaugo“, – pasakoja Justinas.

Tačiau kiti globalūs įvykiai verslui smogė daug skaudžiau. Justinas neslepia apmaudo dėl mūsų valstybės politikų išprovokuoto konflikto su Kinija, kuris kilo po Taivano atstovybės atidarymo Vilniuje. Tuomet Kinija paskelbė prekybos boikotą tiek Lietuvai, tiek kaimyninėms mūsų šalims. Kadangi Kinija buvo svarbus žaliavų tiekėjas, šiauliečiams verslininkams teko greitai persiorientuoti ir ieškoti kitų partnerių.

Dar skaudžiau verslą palietė prasidėjęs karas Ukrainoje.

„Staiga sustojo visų žaliavų – metalo, medienos, plastiko – pirkimas. Būdavo, kad šiandien kažkiek nusipirkai, o rytoj jau nebėra. Jau nekalbu apie kainų šuolius. O tu turi užsakymų pusei metų į priekį, klientas jau žino gaminio kainą, tu negali jam pasakyti, kad dabar mokėsite brangiau. Pusmetį dirbome į „minusą“. Užtruko laiko surasti ir patikimus tiekėjus, nes kai darai užsakymą už keliasdešimt tūkstančių ir nežinai, ar apskritai gausi tai, už ką sumokėjai, kelia tikrai didelį stresą“, – apie ne pačius maloniausius laikus pasakoja Justinas.

Tačiau nepaisant sunkumų, po truputį verslininkai sugebėjo atsistoti ant kojų ir vėl ėmė judėti pirmyn.

Siekia įgyvendint dar vieną svajonę

Nors šiauliečiai kiekvieną dieną pluša gamindami atsipalaiduoti padedančius kubilus ir pirteles kitiems, patys pripažįsta, kad penkerius metus nei vieno, nei kito neturėjo – tam tiesiog nebuvo laiko.

„Bet dabar jau pasidarėme, ir pasidarėme tikrai eksliuzyvinius. Tokio kubilo kaip mūsų Lietuvoje daugiau nėra. Jame įmontuotas net televizorius. Pirtis taip pat su įmontuotu muzikos grotuvu, stiklais priekyje ir gale, lubos – žvaigždės, grindys – led apšvietimas, žodžiu, pilna kompektacija“, – šypsosi Justinas. Tačiau net čia sutuoktiniai nepamiršo darbo. Jie sako, kad asmeninis kubilas ir pirtis pasitarnauja kaip ekspoziciniai gaminiai, kai klientui gyvai galima parodyti jų įrengimo galimybes.

Justinas ir Justina dirba labai daug ir neslepia, kad nuo to nukenčia asmeninis gyvenimas, nes laisvo laiko lieka labai mažai. Nepaisant to, pora stengiasi skirti kiek įmanoma daugiau kokybiško laiko savo dukrelėms, tačiau mergaitės – dažnos viešnios tėvų darbovietėje, tad Justinas juokauja, kad šeimos verslui perimti auga gera pamaina.

Šiandien didžiausia šeimos svajonė – įsigyti sklypą ir įsirengti nuosavas gamybines patalpas, kad nebereikėtų nuomotis ir visi trys gamybos padaliniai būtų vienoje vietoje.

„Kol kas didžiausia svajonė tokia, o toliau matysime. Planų tikrai dar turime“, – žada verslininkų pora.

Remiamas turinys