Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Helovino blynai
Gražina VasiliauskienėŠaltinis: ALFA
Ingredientai:
450 mililitrų pieno,
3 kiaušiniai,
80 gramų cukraus,
1 arbatinis šaukštelis cinamono,
65 gramai moliūgų tyrės,
220 gramų miltų,
40 gramų lydyto sviesto,
10 gramų kakavos,
oranžinių maistinių dažų.
Tyrelei:
150 gramų moliūgo,
100 mililitrų vandens.
Gaminimo būdas
Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į puodą ir įpilkite vandens.
Užvirkite ant vidutinės ugnies ir virkite moliūgą 20–30 minučių, kol suminkštės.
Paruoštą moliūgą sutrinkite trintuvu ir atvėsinkite.
Dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, cukrų, suberkite cinamoną, moliūgų tyrę ir išmaišykite plaktuvu.
Suberkite persijotus miltus, išmaišykite, galiausiai supilkite lydytą sviestą.
Atskirkite 1/3 tešlos ir įberkite kakavos, į likusią tešlą įpilkite oranžinių dažų.
Tešlą su kakava supilkite į konditerinį maišelį.
Keptuvę patepkite šlakeliu augalinio aliejaus ir iš konditerinio maišelio su šokoladine tešla nubrėžkite „tinklą“.
Ant viršaus uždėkite oranžinės tešlos ir kepkite blyną po 30–40 sekundžių iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus blynus.
Skanaus!