PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Įvairenybės2024 m. Liepos 3 d. 10:07

Meras pasveikino 500-ąjį šių metų Vilniaus rajono naujagimį

Vilnius

Vilniaus rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybė


307567

Šių metų birželio 22 dieną gimusi mergaitė Adrianna tapo 500-uoju naujagimiu, šiemet užregistruotu Vilniaus rajono savivaldybėje. Vakar Savivaldybėje apsilankiusią mažylę ir jos tėvus pasveikino Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič.

„Nuoširdžiai sveikinu naują Vilniaus rajono gyventoją. Tegul auga sveika ir visų mylima, o tėveliams linkiu ištvermės šiame naujame gyvenimo etape bei daug laimės, kurią mažoji princesė tikrai padvigubins“, – kalbėjo meras R. Duchnevič ir įteikė šeimai simbolinę dovaną: Vilniaus rajono savivaldybės naujagimio kraitelį bei kūdikio knygą, kurioje jie galės įamžinti gražiausias dukros gyvenimo akimirkas.

Džiaugdamasis, kad šia rajone daugėja jaunų šeimų, kurios čia noriai kuriasi ir augina savo atžalas, meras atkreipė dėmesį į Savivaldybės pastangas paremti kiekvieną naujagimio susilaukusią šeimą. Anot jo, Vilniaus rajono naujagimiams bus išduodamas ne tik didesnės vertės kūdikio kraitelis, bet ir nuo kitų metų numatoma skirti papildomą finansinę paramą – vienkartinę 165 eurų išmoką gimus vaikui.

Laimingi tėveliai – Ina ir Albertas – labai džiaugiasi savo pirmagime. O tai, kad jų dukra Adrianna tapo jubiliejiniu – 500-uoju kūdikiu įregistruotu Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje buvo maloni staigmena.

„Dėkojame Jums už tokią ypatingą dovaną. Vakar Adriannai kaip tik sukako 10 dienų. Nors ji yra ramaus būdo vaikas, bet vos tapus tėvais mūsų kasdienis gyvenimas tikrai pasikeitė“, – kalbėjo mergaitės mama.

Pasiteiravus tėvų, kas išrinko dukrai vardą – Adrianna, Ina teigė, kad dėl vardo suteikimo nekilo jokių nesutarimų: vardą pasiūlė vyras, o ji sutikusi.

Artimiausiuose jaunos šeimos planuose yra įsikurti Vilniaus rajone, nuosavame kampelyje. Ina yra kilusi iš Juodšilių kaimo, Albertas gimė Vilniuje, bet jo tėvai taip pat gyveno Vilniaus rajono Šiaudinių kaime. Abu susipažino mokyklos suole, o praėjus 4 metams po mokyklos baigimo sukūrė gražią šeimą. Susituokė Vilniaus rajono Parudaminio bažnyčioje pernai birželį, o po metų susilaukė dukros.