PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 25 d. 10:03

Marijampolėje prasideda registracija į rugpjūčio mėnesio vaikų nemokamo vasaros užimtumo veiklas

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės administracijos nuotr.

Daiva BalčiūnėŠaltinis: Marijampolės savivaldybės administracija


311224

Vasarai persiritus į antrąją pusę, Marijampolėje prasideda registracija į paskutines šios vasaros vaikų nemokamo vasaros užimtumo veiklas.

Vasariškuose užsiėmimuose siekiama ugdyti mokinių socialinius-emocinius įgūdžius, verslumo kompetencijas, skatinti kūrybiškumą ir meninius gebėjimus. Ypatingas dėmesys skiriamas vaikų ir paauglių fiziniam aktyvumui, gamtos pažinimui, prasmingoms edukacinėms ir poilsinėms veikloms, kultūrai bei kelionėms.

Marijampolės savivaldybės vicemerė Agnė Pavelčikienė ir Marijampolės savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Nerijus Mašalaitis apsilankė Marijampolės kultūros centro Meškučių skyriuje, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje ir Marijampolės vandenlenčių parke vykstančiose nemokamo vasaros užimtumo veiklose, kur domėjosi, kaip sekasi šias veiklas pasirinkusiems vaikams, bei išklausė mažųjų įspūdžius apie vasaros užsiėmimus ir patirtus nuotykius.

Vicemerė A. Pavelčikienė džiaugėsi, kad kiekvienais metais vaikams pasiūlomos naujos pramogos ir užsiėmimai: „Siūlomos liepos ir rugpjūčio mėnesių veiklos šiek tiek išsiskiria tuo, jog yra orientuotos ir į kaimiškųjų vietovių vaikus, tai ypač džiugina. Taip pat tradiciškai rugpjūčio mėnesį tarp galimų pasirinkimų bus galima rasti įvairių sporto užsiėmimų“.

Siekiama, kad kuo daugiau savivaldybės vaikų galėtų pasinaudoti galimybe sudalyvauti šiose veiklose, todėl jeigu vaikas jau dalyvavo dviejose veiklose, dalyvauti dar ir rugpjūčio mėnesio užsiėmimuose jis jau negalės. Skaičiuojama, kad šią vasarą veiklose bus sudalyvavę apie 1800 vaikų, kuriems 22 skirtingos įstaigos ir organizacijos bus surengę net 290 įvairių edukacijų, veiklų, išvykų ir kitų užsiėmimų.

Registracija į rugpjūčio mėnesio veiklas prasideda liepos 25 d. 8 val.

Plačiau su veiklomis galite susipažinti čia:

https://www.marijampole.lt/.../2024/07/stovyklos-naujas.pdf