PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Namai2024 m. Gegužės 9 d. 09:54

Jaukios lauko terasos įrengimas: ką svarbu žinoti?

Lietuva

pexels.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


300554

Vis šylant orams, vis daugiau laiko norisi praleisti lauke. Gyvenantys nuosavuose namuose ar kotedžuose turi galimybę laiką leisti šalia būsto įrengtoje terasoje. Tad jeigu jau kuris laikas svarstote apie terasos įrengimą, šis straipsnis kaip tik jums. Žemiau pasidalinsime naudingomis ekspertų įžvalgomis, kurios leis maloniai leisti laiką jaukiai įrengtoje terasoje.

Turėkite aiškią viziją

Prieš pradedant terasos įrengimą, specialistai pataria gerai įvertinti savo poreikius ir galimybes. Šiltuoju metų laiku čia ne tik leidžiami jaukūs vakarai su knyga, bet ir pusryčiaujama su šeima ar leidžiama popietė su būriu draugų. Dėl to svarbu pagalvoti, kokių baldų gali prireikti. Kadangi vis dažniau terasos yra išskiriamos į poilsio ir valgomojo zonas, apsvarstykite galimybes įsirengti didesnę terasą.

Pasirūpinkite tinkamu pagrindu

Turint aiškią viziją, svarbu numatyti ir tinkamos konstrukcijos storį bei gylį pamatams. Tinkamas terasos pamatų gylis užtikrins, kad keičiantis ir judant žemės paviršiui, terasa išliks stabili. Galvojant apie tvirtą konstrukciją, specialistai pataria rinktis kokybiškas medžiagas. Geriausia, jeigu šios būtų atsparios išoriniams veiksniams, pavyzdžiui, lietui ir tiesioginiams saulės spinduliams.

Be to, rekomenduojama pasirūpinti stogu. Tam galima rinktis markizes, pergolas, namo stogo pratęsimą. Jei laiką terasoje norisi leisti ne tik šilčiausiomis vasaros dienomis ir nesinori slėpti baldų kai lyja, verta pagalvoti ir apie terasos įstiklinimą.

Kurkite jaukų terasos dizainą

Kadangi terasa pratęsia namų jaukumą, kuriant šią erdvę, svarbu išlaikyti tą pačią stilistiką. Jeigu terasose planuojate ne tik ilsėtis, bet ir vakarieniauti, kurkite atskiras poilsio ir valgomojo erdves. Čia svarbiausia išlaikyti proporcijas ir stilių, kad, pavyzdžiui, masyvių baldų komplektas neužgožtų visos erdvės ir kardinaliai nesiskirtų nuo namų interjero.

Tad dairydamiesi baldų, įsitikinkite, kad tiek minkšti lauko baldai, tiek stalas ir valgomojo kėdės internetu būtų panašios stilistikos, tinkamų matmenų. Dėl to rinkdamiesi baldus omenyje turėkite tikslius terasos matmenis ir žinokite, kiek ploto galite skirti poilsio, o kiek valgomojo zonoms.

Tai kelios, bet svarbios įžvalgos, kurias svarbu apgalvoti iš anksto ir tinkamai įvertinti. Norėdami mėgautis stilinga ir funkcionalia terasa, rinkitės tvirtus pamatus, konstrukcijas ir, žinoma, baldus. Šiuolaikinė terasa su valgomojo ir poilsio erdvėmis pratęs namų jaukumą, o stogas suteiks galimybę jaukiai leisti laiką ir lyjant lietui.

Reklama