PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Liepos 17 d. 13:33

Įteikti valstybiniai apdovanojimai nusipelniusiems žmonėms

Pagėgiai

Pagėgių savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pagėgių savivaldybė


309958

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio šalių piliečius.

Tarp jų – bitėniškė, Pagėgių savivaldybės muziejaus įkūrėja ir ilgametė muziejaus vadovė, muziejininkė, mokytoja Birutė Žemgulienė, apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi už ilgametę pedagoginę, muziejinę ir visuomeninę veiklą, Mažosios Lietuvos istorinės ir kultūrinės tapatybės puoselėjimą bei reikšmingą indėlį saugant ir aktualinant Martyno Jankaus bei kitų XIX a. – XX a. pradžios lietuvių kultūros šviesuolių atminimą.

Gerbiamą Birutę Žemgulienę aplankė, jos nuopelnais pasidžiaugė ir savivaldybės mero Vaido Bendaravičiaus vardu padėkojo už Pagėgių krašto garsinimą Pagėgių savivaldybės vicemerė, pavaduojanti merą Ligita Kazlauskienė. Vicemerė įteikė knygą apie Mažąją Lietuvą ir Žemaitiją, kuri Birutei Žemgulienei sukėlė malonius prisiminimus, ji gyvena Bitėnuose, Mažojoje Lietuvoje, tačiau, kaip ji prasitarė, jos gimtinė yra Žemaitija. Šiltus ir prasmingus sveikinimo žodžius tarė Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejaus direktorė Liudvika Burzdžiuvienė kartu su muziejaus kolektyvu.

Pokalbio metu Birutė Žemgulienė prisiminė muziejaus kūrimo pradžią, papasakojo, su kokiais sunkumais teko susidurti ir kiek iššūkių įveikti, anot jos, buvo sunku, tačiau viskas įveikiama sunkiu darbu ir atsidavimu tam, kas tau pačiam labai svarbu.