PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 25 d. 16:48

Iki vasaros pabaigos Kyjivas gaus iš Nyderlandų ir Danijos tankų „Leopard 2“

Lietuva

Tankas „Leopard“. / Orestas Gurevičius/ELTA

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


311345

Nyderlandai ir Danija „iki vasaros pabaigos“ pristatys Ukrainai 14 tankų „Leopard 2“, trečiadienį paskelbė Nyderlandų gynybos ministras, sakęs, kad Kyjivui „skubiai“ reikia didesnės karinės paramos.

Abi šalys pernai už 165 mln. eurų įsigijo Vokietijoje pagamintus tankus ir paskui ėmėsi juos atnaujinti. Gynybos ministro Rubeno Brekelmanso pranešime sakoma, kad „vakar ir šiandien atnaujinami paskutiniai du tankai „Leopard 2“. „Visi 14 tankų bus pristatyti vienu metu iki vasaros pabaigos“, – sakoma jo pranešime.

Nyderlandai, Danija ir Vokietija praėjusiais metais paskelbė, kad pristatys Kyjivui apie 100 ankstesnės versijos tankų „Leopard 1“.

„Ukrainai skubiai reikia didesnės karinės paramos, atsižvelgiant į intensyvias kovas mūšio lauke, – sakė R. Brekelmansas. – Šie tankai gali atlikti svarbų vaidmenį Ukrainos kariuomenei ginantis nuo Rusijos pajėgų“.

Pranešimas paskelbtas praėjus maždaug dviem savaitėms, kai JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, kad Nyderlandai ir Danija jau perkelia į Ukrainą naikintuvus F-16.