PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 20 d. 16:54

Dainuojame Lietuvai

Šiauliai

Organizatorių nuotr.

Pranutė Rainienė, bendrijos pirmininko pavaduotojaŠaltinis: Etaplius.LT


309984

Liepos 6-oji – svarbi data visai Lietuvai, žyminti mūsų valstybingumo pradžią. Norisi pasidžiaugti tuo, kad gyvename laisvi, nepriklausomi, išlaikę senolių puoselėtą gimtąją kalbą, papročius, tradicijas.

Šiaulių „Bočiai“ liepos 4 d. suruošė renginį „Dainuojame Lietuvai“. Į Šiaulių apskrities Povilo Višinskio salę gausiai rinkosi šiauliečiai.

Šventė prasidėjo iškilmingai giedant Lietuvos himną ir Tėvynės meilės gaida čia visus tarsi suvienijo. Šiaulių „Bočių“ bendrijos pirmininkas Benas Jokubauskas visus susirinkusiuosius pasveikino su Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos švente, palinkėjo švęsti, didžiuotis ir toliau kurtį klestinčią Lietuvą.

Koncertinėje programoje skambėjo dainos Lietuvai, kurias iš visos širdies dainavo Šiaulių „Bočių“ folklorinis ansamblis, Pagyvenusių žmonių asociacijos duetas, klubo „Židinys“ ansamblis. Koncertą paįvairino asociacijos „Salvia“ šokėjos. Asociacijos „Menų šaltinis“ narė Angelė Nagevičienė deklamavo eiles apie Lietuvą, sukurtas Reginos Vaišvilienės.

Šiaulių „Bočiai“ puoselėja tautiškumo tradicijas ir stengiasi jas perduoti jaunimui. Šioje šventėje eiles apie Lietuvą deklamavo bendrijos narių Danutės ir Alfonso anūkė Viltė Kondrotaitė. Ji „Bočių“ bendrijos veikloje dalyvauja jau daug metų. Eilės apie Lietuvą sukėlė daug gerų emocijų žiūrovams.

Gražiais žodžiais ir gėlėmis su švente sveikino Seimo nario Stasio Tumėno padėjėjas Nerijus Brazauskas ir dalyvavusių kolektyvų vadovai. Buvo prisimintas ilgas ir nelengvas mūsų šalies valstybingumo kelias su visais sunkumais, pergalėmis ir džiaugsmais.

Pakili nuotaika, geranoriškumo, supratimo jausmas lydėjo visus, uždainavus bendrą dainą „Žemė Lietuvos“.