PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 3 d. 09:23

Barselonoje tęsiasi protestai prieš masinį turizmą: „Turistai, važiuokite namo!”

Pasaulis

Barselona / Pixabay.com

Justina GaniprauskaitėŠaltinis: Etaplius.LT


321129

Jau keletą mėnesių vietiniai Barselonos gyventojai aktyviai protestuoja prieš intensyvų turizmą, kuris, kaip tikinama, neigiamai veikia kasdienį vietinių žmonių gyvenimą.

Barselonos gyventojai nepasitenkinimą demonstruoja įvairiomis priemonėmis – masiniais susibūrimais, gatvės menu ar netgi išpuoliais prieš turistus, pavyzdžiui apipurškia juos vandeniu. Vietiniai gyventojai skanduoja šūkį: „Turistai, važiuokite namo!”

Pagrindine nepasitenkinimo priežastimi tapo nuolatinis būstų nuomos kainų augimas bei gyvenamųjų vietų trūkumas vietiniams gyventojams. Didelė dalis buvusių ilgalaikių būstų virsta trumpalaike apgyvendinimo vieta turistams, mat tai nuomininkams atneša daugiau pelno.

„Turizmo industrija ir viešbučiai užsidirba iš to daug, bet paprasti žmonės nebeturi pinigų išgyventi. Štai kur problema“, – piktinasi Barselonos gyventojas bei aktyvistas Joan Navarro-Bertran.

Atsakydama į nesiliaujančius protestus, vietinė valdžia ėmėsi verslą bei turizmą reguliuojančių priemonių. Tikinama, jog skelbimai tokiose platformose kaip Booking.com ir Airbnb bus vertinami griežčiau, o patalpų savininkams reikės pateikti būtinas licenzijas. Kontroliuojami bus ir naujų viešbučių statymo planai.