Persimonai, ryškiai oranžiniai rudens vaisiai, Azijos regionuose auginami jau mažiausiai 1 000 metų, tačiau daugelis mūsų juos valgo itin retai. Vis dėlto, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šį vaisių verta įtraukti į sveikatai palankią mitybą, ypač – sezono metu. Juose gausu vitamino A, palaikančio gerą regėjimą, be to, randama ir kitų gyvybiškai svarbių vitaminų – C, E bei K. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kad įsigijus persimonų galima itin paįvairinti kasdienį valgiaraštį, nes jie tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams, desertams bei pagardams gaminti. O turint ryškiaspalvių persimonų verta išmėginti greitai pagaminamo čatnio receptą, kuris pagardins šventinius mėsos patiekalus.