REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Gruodžio 24 d. 10:08

Kūčių stalui – skaniausia marinuota silkė

Lietuva

pixabay.com nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


286955

Po truputį dėliojate šventinio stalo meniu? Siūlome įsitraukti šį nepaprastai gardaus patiekalo receptą. Jūsų dėmesiui – sūdyta silkė su svogūnais ir pipirais.

Nė vienuose namuose Kūčios neapsieina be silkės. Jeigu stinga idėjų, išsisaugokite šį receptą.

Ingredientai:

  • 1 kg silkės filė
  • 2 stiklinės vandens
  • 1 stiklinė acto (geriausiai balzamiko acto)
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 šaukštas druskos
  • 10 juodųjų pipirų grūdelių
  • 4-5 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 2 stiklinės smulkiai pjaustytų svogūnų žiedų
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 1 lauro lapas

Gaminame:

Nuplauname ir išvalome silkę, supjaustome ją norimo dydžio gabalėliais.

Ruošiame marinatą: užviriname vandenį, actą, cukrų ir druską. Sumaišome, kol cukrus ir druska ištirps. Paliekame atvėsti.

Į indą dedame silkės gabalėlius, pipirus, česnaką ir lauro lapą. Supilame paruoštą marinatą. Paliekame marinuotis šaldytuve bent 24 valandas. Kuo ilgiau silkė marinuosis, tuo ji bus skanesnė.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname svogūnus, kol jie šiek tiek paruduos. Kepintus svogūnus įdedame į silkės marinatą.

Palikame silkę šaldytuve bent dar keletui valandų.

Patiekite sūdytos silkės porcijas su bulvėmis, duona arba kitais jums patinkančiais priedais.

Skanaus!

Dar daugiau receptų ir naujienų – šventinėje Etaplius.lt rubrikoje „Lengvos Kalėdos“!



REDAKCIJA REKOMENDUOJA