PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Spalio 21 d. 18:41

Žinomai Lietuvos medikei diagnozuotas itin agresyvus vėžys: prašo visuomenės pagalbos

Lietuva

Inga Kiselienė. Asmeninio archyvo / Pixabay.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius


324178

Lietuvoje žinoma gydytoja dermatovenerologė, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokslininkė Inga Kiselienė socialiniuose tinkluose pasidalino sukrečiančia žinia: jaunai moteriai nustatyta itin agresyvi smegenų vėžio forma.

I. Kiselienė daugeliui pažįstama kaip gydytoja specialistė, tačiau moteris dažnai matoma ir žiniasklaidoje, kur dalijasi medicininėmis įžvalgomis ir patarimais. Klastinga liga medikei smogė labai netikėtai. Rugpjūčio 28-oji jai buvo nepaprastai džiugi diena: moteris įgyvendino svajonę ir apsigynė medicinos daktaro laipsnį. Vos po kelių dienų I. Kiselienė išgirdo žemę iš po kojų slysti privertusią diagnozę: glioblastoma. Šiuo metu moteriai taikomas intensyvus gydymas, ji negali dirbti savo mylimo darbo. Pasak I. Kiselienės, pati būdama medike, ji puikiai suvokia padėties rimtumą, tačiau atsisako pasiduoti.

„Pasiduoti negaliu ir neketinu. Žinau, kad bus nelengva kova, kurios viena nelaimėsiu. Nors ir labai sunku, esu priversta prašyti jūsų pagalbos. Pirmas gydymo etapas jau suplanuotas ir pradėtas, bet, žinau, kad gydymo reikės ir ateityje. Deja, kai kurie gydymo būdai yra mokami arba taikomi tik užsienio šalyse. Su mane gydančių gydytojų pagalba esu pasiryžusi išnaudoti visas galimybes. Nusprendžiau atidaryti savo vardo fondą, kuris skirtas rinkti lėšas mano glioblastomos gydymui. Kviečiu, tuos kas gali ir nori, prisidėti prie mano gydymo kelionės“, – į neabejingus žmones kreipiasi medikė.

Moteris sako esanti be galo dėkinga savo šeimai, artimiesiems, draugams ir pacientams, kurie jai yra didžiausias ramstis šiuo sunkiu laikotarpiu.

Paaukoti I. Kiselienės gydymui galima šiais rekvizitais:

Gavėjas: Dr. Ingos Kisielienės paramos ir labdaros fondas
Įmonės kodas: 307005355
Sąskaitos numeris: LT03 7300 0101 8970 1641
Paskirtis: Gydymui
Bankas: Swedbank
Banko adresas: Konstitucijos pr. 20A, 09321
SWIFT kodas: HABALT22