Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Asociatyvi stocksnap.io nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt
Grikių šaltsriubė. Vieną dalį virtų grikių sumaišykite su dviem dalimis smulkiai pjaustytų morkų ir supilkite šaltą kefyrą arba natūralų jogurtą. Dėkite smulkiai pjaustytą agurką, petražoles, krapus, druskos ir pipirų pagal skonį. Sriubą galite papildyti kiaušiniais arba virta vištiena.
Avižinių dribsnių šaltsriubė. Keletą šaukštų avižinių dribsnių supilkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite atvėsti. Dėkite smulkiai pjaustytą šviežią agurką, morką, petražoles, krapus ir sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
Lęšių šaltsriubė. Virtus raudonuosius lęšius sumaišykite su smulkiai pjaustytu agurku, morka, petražolėmis, krapais ir česnaku. Užpilkite natūraliu jogurtu ir pabarstykite druska bei pipirais.
Salierų šaltsriubė. Supjaustykite salierą smulkiais griežinėliais ir sumaišykite su smulkiai pjaustytu agurku, petražolėmis, krapais ir natūraliu jogurtu arba kefyru. Pridėkite šiek tiek citrinos sulčių ir prieskonius pagal skonį.
Visus šiuos siūlomus variantus galite adaptuoti pagal savo skonį. Taip pat siūlome eksperimentuoti su kitais sveikais ingredientais, tokiais kaip špinatai, kopūstai, žaliosios pupelės ar kitos daržovės, kurios puikiai tinka šaltai sriubai pagardinti. Gero apetito!