Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Stop kadras
EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai
„Teresės mėsos gaminiai“ – būtent taip vadinasi Kazlų Rūdoje jau daugiau nei 30 metų gyvuojanti įmonė, kurioje Gian Lucą pasitiks direktorius Mantas. Būtent čia kulinaras pamatys visą mėsos kelią nuo pirmųjų žingsnių iki to rezultato, kurį matome parduotuvių lentynose.
Savo ruožtu Mantas papasakos, kaip gimė verslo idėja. „Viskas prasidėjo nuo mano močiutės, kuri dirbo mėsos kombinate. Ji namuose sau pasigamindavo dešros, o rūsyje pasisūdydavo lašinių – senelis netgi buvo padaręs rūkyklėlę. Todėl visa mūsų vaikystė praėjo su natūraliai paruoštais mėsos gaminiais“, – prisiminimais dalinsis jis.
Kai užaugo, Mantas tokių senų kaimiškų gaminių panoro paragauti ir vėl – juk šiais laikais gauti tikrai kokybiškus yra ne taip paprasta! Padedamas močiutės, jis pabandė juos pasigaminti kartu su žmona. O kai apie tai papasakojo savo bičiuliui, viskas įgavo ir dar didesnį pagreitį…
„Jis už kelių dienų man paskambino ir pasakė, kad Kazlų Rūdoje parduodamas cechas. Taip gimė verslas – su draugu nusipirkome cechą, o atvykę čia sužinojome, kad jis anksčiau priklausė garsiajai Teresei Lelešienei, kuri turėjo šimtamečius receptus. Kai su ja pašnekėjome, ji mums davė savo senųjų, prieš 10-15 metų dirbusių darbuotojų kontaktus, o tuomet perleido mums visas savo receptūras. Pradėjome gaminti – dabar turime kulinarinio paveldo sertifikatus“, – pasakos jis.
Gian Luca stebėsis visais gamykloje vykstančiais procesais, o kai ką išbandys ir pats. Tačiau labiausiai jį nustebins autentiška rūkykla – visa tai jau sekmadienio laidoje.
Viso to įkvėptas, Gian Luca kartu su Mantu nuspręs pagaminti patiekalą, kuriuo jau netrukus, dar labiau atšilus, ims lepintis ir daugybė lietuvių – sultingus šonkauliukus su kopūstų salotomis.
Anot Manto, geriausias marinatas šonkauliams yra pats paprasčiausias. Tam prireiks pipirų, lauro lapų, kvapiųjų pipirų, paprikos prieskonių, druskos, aliejaus ir kapoto česnako. Marinatu ištrinkite šonkaulius ir palikite juos bent kelioms valandoms pastovėti. Anot Manto, dar geriau būtų juos palikti parai.
Tuomet šonkaulius sudėkite į gerai įkaitintą grilį ir apkepkite iš abiejų pusių. Jiems apskrudus, sumažinkite temperatūrą ir kepkite dar apie valandą.
Per tą laiką paruoškite salotas – susmulkinkite morką, svogūną ir kopūstą. Atskirai sumaišykite majonezą ir natūralų jogurtą. Susmulkinkite žalumynus ir įmaišykite juos į padažą, o tuomet viską pagardinkite pipirais. Salotas sumaišykite ir palikite kuriam laikui pastovėti šaldytuve – taip jos suminkštės. O tuomet beliks salotas patiekti kartu su šonkauliais. Skanaus!
„La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
TV3 nuotr.