PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2023 m. Gegužės 8 d. 16:04

Šiaulių Gytarių progimnazijos direktorius apie VMVT patikrinimo radinius: darbuotojai tai grindžia pasimetimu ir baime

Šiauliai

A. Rutkausko nuotr.

Alaina ŠtreimikytėŠaltinis: Etaplius.lt


266639

Balandžio 26 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Šiaulių departamento (Šiaulių VMVT) specialistai, gavę pranešimą, atliko neplaninį patikrinimą Šiaulių Gytarių progimnazijoje bei nustatė netinkamomis sąlygomis laikomus maisto produktus. Pirmadienį spaudos konferencijoje progimnazijos direktorius Rimtautas Pečeliūnas komentavo šią situaciją.

Neeilinio patikrinimo metu aptikti netinkamai laikomi greitai gendantys maisto produktai. Dalis maisto produktų buvo rasti užrakintoje patalpoje šalia gamybinio cecho, gamyboje nebuvo išlaikyti maisto terminio apdorojimo režimai.

Iš valgyklos produktų buvo išimta 40 kg 722 g įvairių maisto produktų, dėl to mokyklai padaryta 278 eurų žala.

„Iškart po patikrinimo visi pažeidimai buvo operatyviai pašalinti, atstatytos tinkamos maisto produktų laikymo sąlygos, biocidinio produkto naudojimas buvo užtikrintas pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius teisės aktus“, – spaudos konferencijoje teigė direktorius.

Gytarių progimnazijos valgyklos vedėja atleista iš darbo

Progimnazijos direktoriaus teigimu, mokykloje buvo inicijuotas vidinis patikrinimas, kurio metu nustatytos visos įmanomos aplinkybės, o darbuotojai turėjo paaiškinti susidariusią situaciją.

„Už valgyklos darbo netinkamą organizavimą valgyklos vedėja šiandien yra atleidžiama iš pareigų už grubų darbo tvarkos ir taisyklių pažeidimą, direktorių pavadavusiai direktoriaus pavaduotojai skirtas raštinis įspėjimas, žala mokyklai pilnai atlyginta“, – tęsė direktorius.

Direktorius tikino, kad po šio įvykio pradėtas mokyklos valgyklos kontrolės stiprinimas.

„Aš, kaip mokyklos vadovas, pilnai prisiimu atsakomybę už šį įvykį ir labai atsiprašome, kad buvo pakirstas pasitikėjimas visa Šiaulių miesto mokyklų maitinimo sistema“, – atsiprašymo žodžiais dalijosi R. Pečeliūnas.

Kokiu tikslu maisto produktai laikyti netinkamai?

Paklaustas, ar maisto produktai užrakintoje patalpoje netinkamai laikyti siekiant juos pasisavinti, direktorius sako, kad patikrinimo metu tokių ketinimų nebuvo nustatyta. Direktoriaus teigimu, valgyklos darbuotojos tiesiog išsigando patikrinimo, todėl maisto produktai atsidūrė netinkamoje vietoje.

„Teorines galimybes galime daryti įvairias, tačiau požymiai, kad tai būtų padaryta siekiant maisto produktus nusavinti – nebuvo nustatyti“, – užtikrintai tvirtino direktorius.

Šiaulių Gytarių progimnazijos direktorius sako, kad prieš tai jokios prevencinės valgyklos tikrinimo priemonės nebuvo taikomos, nes toks pažeidimas nustatytas primą kartą.

VMVT nuotr.