PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Rugsėjo 16 d. 11:42

Rudens gėrybių virtuvė: grietinėlėje troškinti baravykai su šonine

Lietuva

Etaplius nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


278011

Ruduo yra būtent tas laikas, kai su pilnomis grybų pintinėmis grįžtame iš miško glūdumų. Jeigu ir jūsiškė kupina baravykų, siūlome išbandyti šį puikų receptą, kuris ne tik labai gardus, bet ir sotus.

Ne paslaptis, kad grybų karaliaus titulą pelnęs baravykas yra tikra baltymų bomba. Tai aukštos maistinės vertės grybas, kuris baltymų kiekiu yra lygiavertis mėsai ar net žuviai. Šie grybai taip pat gausūs mineralais: kaliu, fosforu, magniu, selenu, geležimi, vitaminu A bei B grupės vitaminais. Baravykai – ir puikus skaidulų šaltinis, tad puikiai papildo pilnavertės mitybos racioną.

Kviečiame išbandyti šį Etaplius rekomenduojamą baravykų receptą, kuris toks skanus, kad visus valgytojus privers porciją kartoti (ir ne po vieną kartą).

2 porcijoms reikės:

* Apie 250-300 g. baravykų
* 150 g. šoninės
* pusės poro (arba viso svogūno)
* morkos (didesnės) arba 2 mažų
* 100 ml grietinėlės
* aliejaus kepimui
* prieskonių: druskos, pipirų
* žalumynų (puikiai tinka krapai, petražolės)

Gaminame:

Paruoštus ir supjaustytus grybus šiek tiek apverdame. Morką sutarkuojama burokine tarka ir beriame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Šiek tiek apkepinus morkas, dedame supjaustytą porą arba svogūną. Gerai apkepinus, daržoves atidedame į kitą dubenį.

Toje pačioje keptuvėje apskrudiname kubeliais pjaustytą šoninę ir beriame grybus. Kepiname apie 7 minutes. Tuomet į keptuvę beriame daržoves ir viską gerai išmaišome. Pakepame dar keletą minučių ir pilame grietinėlę. Viską troškiname dar bent keletą minučių. Pabaigoje patiekalą gardiname mėgstamais prieskoniais ir žalumynais.

Šis patiekalas puikiai dera su virtomis bulvėmis. Ragaujame!