Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
pixabay.com nuotr.
EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT
Nė vienuose namuose Kūčios neapsieina be silkės. Jeigu stinga idėjų, išsisaugokite šį receptą.
Nuplauname ir išvalome silkę, supjaustome ją norimo dydžio gabalėliais.
Ruošiame marinatą: užviriname vandenį, actą, cukrų ir druską. Sumaišome, kol cukrus ir druska ištirps. Paliekame atvėsti.
Į indą dedame silkės gabalėlius, pipirus, česnaką ir lauro lapą. Supilame paruoštą marinatą. Paliekame marinuotis šaldytuve bent 24 valandas. Kuo ilgiau silkė marinuosis, tuo ji bus skanesnė.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname svogūnus, kol jie šiek tiek paruduos. Kepintus svogūnus įdedame į silkės marinatą.
Palikame silkę šaldytuve bent dar keletui valandų.
Patiekite sūdytos silkės porcijas su bulvėmis, duona arba kitais jums patinkančiais priedais.
Skanaus!
Dar daugiau receptų ir naujienų – šventinėje Etaplius.lt rubrikoje „Lengvos Kalėdos“!