Užgavėnėms – sveiki ir nekaloringi tuno blynai

Kai švenčiam Užgavėnes, nevalgyti blynų nevalia, nes žiemos iš kiemo neišvysime.  Kita vertus, ši šventė simbolizuoja ir tai, kad jau ant slenksčio stovi pavasaris, vadinasi metas ruošti figūrą šiltajam metų sezonui. Dabar pasaulyje vyrauja sporto ir liekno kūno kultas, tad prisikimšti riebių blynų norėtų ne kiekvienas. Būtent todėl siūlome išsikepti tuno blynus, kurių galėsite ragauti ir vakare, nesukdami galvos dėl papildomų kilogramų ir angliavandenių!

Tuno blynams reikės:

Tuno indelis (185 g. indelio užteks 3 dideliems blynams);

1 pilnas kiaušinis;

2 kiaušinio tryniai;

Šaukštas sėlenų;

2 šaukštai avižų miltų  (maltų avižų);

Pagal skonį pipirų ir druskos;

Šaukštelis alyvuogių aliejaus.

Šių blynų paruošimas – itin paprastas. Tereikia visus ingredientus sudėti į smulkintuvą, sutrinti ir pilti į keptuvę ar į vaflių (čirvinių blynų) kepyklę. Pastarojoje nereikės net papildomo aliejaus, o blynai bus itin traškūs. Žinoma, į tuno blynus galite įmaišyti ir daržovių (morkų, svogūnų, salierų).

Prie blynų galite pasiruošti ir padažą – grūdėtą varškę arba graikišką jogurtą sumaišyti su smulkiai pjaustytu šviežiu agurku bei česnaku. Nekaloringo patiekalo galėsite ragauti iki soties.

Skanaus!

 

Etaplius informacija

Griežtai draudžiama Etaplius.lt naujienų portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Etaplius.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Etaplius.lt šaltinį. Ši informacija yra VšĮ “Šiauliai plius” nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu redakcija@etaplius.lt.

Komentuok mus Facebook`e

Komentaro rašymas