PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Spalio 18 d. 14:31

Teisėsauga yra paėmusi vieną iš M. Navickienės telefonų

Lietuva

Monika Navickienė / Dainius Labutis/ELTA

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


324696

Teisėsauga yra paėmusi vieną iš Seimo narės, buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės, Monikos Navickienės telefonų, remdamasis savo šaltiniais teisėsaugoje pranešė portalas „15min.lt“.

Pasak portalo, nuo pat trečiadienio nebuvo įmanoma pasiekti buvusios ministrės telefonu, nes skambutis tiesiog būdavo nutraukiamas dar neprasidėjęs.

Seimo kanceliarijos atstovė spaudai Justė Radzevičiūtė-Laugalienė informavo „15min.lt“, kad M. Navickienei nebuvo išduotas telefono aparatas, tačiau buvo išduota SIM kortelė.

Penktadienį vykusios konferencijos metu Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotojas Jovitas Raškevičius teigė, kad teisėsauga ikiteisminiame tyrime dėl įmonės „Foxpay“ veiklos jokių pretenzijų M. Navickienei neturi.

STT atstovas pabrėžė, kad ikiteisminiame tyrime fokusuojamasi į įmonės „Foxpay“ veiklą, tiriant galimai neteisėtą poveikį viešiesiems pirkimams.

Teisėsaugos atstovai penktadienį patvirtino, jog atliekant ikiteisminį tyrimą, buvo sulaikytas eksministrės, konservatorės M. Navickienės vyras Mindaugas Navickas. Iš viso įtarimai pareikšti 7 asmenims, jų nuosavybėje atliktos 32 kratos, kurių metu rastos nemažos sumos grynųjų pinigų, technikos ir elektroninės informacijos, kriptovaliutos ir turto, meno dirbinių.