PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 24 d. 11:32

STT perduota informacija dėl V. Rupšio sutuoktinės apsilankymų pas kariuomenės medikus

Lietuva

V. Rupšys. BNS/Fotobankas nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


320207

Teisėsauga aiškinasi ne tik dėl buvusio kariuomenės vado Valdemaro Rupšio kariuomenės lėšomis apmokėtų dantų implantų, tačiau ir jo sutuoktinės apsilankymų Karo medicinos tarnyboje bei ten gautų sveikatinimosi paslaugų, skelbia portalas „15min“.

Naujienų portalo duomenimis, pas kariuomenės medikus Vilniuje ir Kaune V. Rupšio žmona lankėsi 2022 metais. Jai buvo teikiamos kineziterapijos paslaugos, taip pat sudaryta individuali pratimų programa.

Tai „15min“ patvirtino Krašto apsaugos ministerija (KAM). Pasak jos, ši informacija po dabartinio krašto apsaugos ministro Lauryno Kasčiūno iniciatyva atlikto tyrimo yra žinoma ir perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

Savo ruožtu buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas portalui tvirtino, kad šios aplinkybės jam yra girdimos pirmą kartą.

Pagal Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymą, sveikatinimosi paslaugas Karo medicinos tarnyboje gali gauti tik kariai.

ELTA primena, kad tai ne pirmas kartas kada V. Rupšys susilaukė panašių klausimų. Rugsėjo pradžioje pranešta, kad STT atlieka tyrimą dėl kariuomenės lėšomis apmokėtų jo dantų implantų. Savo ruožtu jis pats teigė nepadaręs nieko neteisėto.

Be to, praėjusiais metais, dar vadovaujant kariuomenei, portalas „15min“ pranešė, jog V. Rupšys iš savo sūnaus Vilniuje nuomojasi butą ir už tai gavo 445 eurų vadinamuosius butpinigius. Viešojoje erdvėje imta diskutuoti, ar generolas nesupainiojo viešų ir privačių interesų.

Žurnalistams V. Rupšys argumentavo, kad nuomojasi butą iš sūnaus, nes Vilniuje gyvena tik darbo dienomis, laikydamasis Lietuvos įstatymų. Vėliau portalui pateiktame kariuomenės atsakyme teigiama, jog V. Rupšys turi teisę nuomotis iš sūnaus, nes Vilniuje ir aplinkiniuose rajonuose nevaldo nekilnojamojo turto.

Po viešojoje erdvėje kilusios skandalo generolas nutarė nutraukti buto nuomos sutartį, tačiau pareiškė, kad nesijaučia padaręs kokią nors moralinę žalą.

Įvertinusi surinktą informaciją apie tuometinio Lietuvos kariuomenės vado būsto nuomą, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nepradėjo tyrimo dėl galimai supainiotų viešų ir privačių interesų.