PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 31 d. 15:55

SAM ministerijos darbuotojams nupirko papildomą sveikatos draudimą

Lietuva

SAM / Fotobankas

ELTAŠaltinis: ELTA


312191

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) visiems darbuotojams praėjusių metų pabaigoje nupirko papildomą sveikatos draudimą, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Maksimali sutarties su draudimo bendrove „BTA Baltic Insurance Company“ kaina – 88 tūkst. eurų. Apie šį pirkinį pranešė portalas „Alfa“.

SAM atstovai portalui delfi.lt nurodė, kad papildomas sveiktos draudimas yra darbuotojų skatinimo priemonė, siekiant pritraukti gerų darbuotojų.

Visgi politiniai oponentai stebisi, kodėl už sveikatos apsaugos sistemos priežiūrą atsakinga institucija savo darbuotojams suteikia papildomą sveikatos draudimą. Be to, pasak kai kurių kritikų, toks ministerijos vadovų sprendimas rodo nepasitikėjimą ir jų pačių įgyvendinamomis reformomis.

Metų pradžioje ELTA skelbė, kad papildomą sveikatos draudimą savo darbuotojams iš viso suteikia 5 iš 14 ministerijų – Aplinkos, Sveikatos apsaugos, Teisingumo, Susisiekimo bei Ekonomikos ir inovacijų. Maksimali suma, kompensuojama ministerijų darbuotojams – 2000 eurų. Visgi, dažniausiai draudimas vienam darbuotojui institucijai kainuoja apie 400 eurų per metus.