PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 1 d. 10:17

Rusija sutiko paleisti žurnalistą E. Gershkovichių

Pasaulis

Evanas Gershkovichius. Youtube.com stop kadras

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


312291

Leidinio „The Wall Street Journal“ žurnalistas Evanas Gershkovichius ketvirtadienį gali grįžti į JAV, paleistas per didelį Rusijos ir kelių Vakarų šalių apsikeitimą kaliniais.

Tai pranešė televizijos kanalas „Fox News“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

Pasak kanalo laidos vedėjo, tokia informacija buvo gauta iš „The Wall Street Journal“, o „Fox News“ žurnalistai dabar stengiasi gauti daugiau informacijos.

Žiniasklaida pastarosiomis dienomis pastebėjo pasirengimo galimam dideliam apsikeitimui kaliniais tarp kelių Vakarų šalių ir Rusijos bei Baltarusijos ženklų. Buvo pranešama, kad tokiuose potencialiuose mainuose dalyvauja JAV, Vokietija, Slovėnija ir Didžioji Britanija.

Rusijoje kalinamų buvusio JAV jūrų pėstininko Paulo Whelano ir Kremliaus kritiko Vladimiro Kara-Murzos advokatai trečiadienį pareiškė, kad aiškinasi jų buvimo vietą.

Pranešama, kad mažiausiai dar septyni kiti Rusijoje laikomi žinomi kaliniai pastarosiomis dienomis buvo išvežti iš kalėjimų ar kolonijų, ir tai paskatino spėliones apie artėjančius kalinių mainus.

Slovėnijoje baigėsi dviejų šnipų iš Rusijos teismas, žiniasklaida rašė, kad jie rengiami mainams.

Apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka nusprendė suteikti malonę Vokietijos piliečiui Rico Kriegeriui, nuteistam mirties bausme už tariamą darbą „Ukrainos specialiosioms tarnyboms“. Šis sprendimas taip pat siejamas su galimu apsikeitimu kaliniais.

Rusijos naujienų agentūra TASS pranešė, kad iš JAV federalinio kalėjimų biuro viešos elektroninės duomenų bazės, leidžiančios nustatyti kalinių laikymo vietą, dingo informacija apie rusus Aleksandrą Viniką, Vladislavą Kliušiną, Vadimą Konoščenką ir Maksimą Marčenką.

Maskva anksčiau taip pat leido suprasti, kad nori iškeisti Vadimą Krasikovą, Vokietijoje nuteistą kalėti iki gyvos galvos už buvusio čečėnų vado nužudymą.