PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 23 d. 21:03

Po pasikėsinimo į D. Trumpą keli slaptosios tarnybos agentai buvo išleisti atostogų

Pasaulis

Donaldas Trumpas. Scanpix/Reuters nuotr.

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


315246

Po pasikėsinimo į respublikonų kandidatą į JAV prezidentus Donaldą Trumpą keli slaptosios tarnybos agentai buvo išleisti atostogų, penktadienį pranešė JAV žiniasklaida.

Tarp atostogauti išleistų agentų yra Pitsburgo biuro, kuris koordinavo saugumą liepos 13 dieną vykusiame D. Trumpo rinkiminės kampanijos renginyje Batleryje (Pensilvanijos valstija), nariai, skelbė „RealClearPolitics“ ir keli JAV televizijos tinklai.

Slaptoji tarnyba atsisakė komentuoti, tačiau pažymėjo, kad yra „įsipareigojusi ištirti personalo sprendimus ir veiksmus, susijusius su renginiu Batleryje“.

„JAV slaptosios tarnybos misijos vykdymo peržiūra juda į priekį, o mes nagrinėjame procesus, procedūras ir veiksnius, nulėmusius šią operatyvinę nesėkmę“, – pareiškime teigė atstovas Anthony‘is Guglielmis.

„JAV slaptoji tarnyba mūsų darbuotojams taiko aukščiausius profesinius standartus, o Profesinės atsakomybės biuras ištirs bet kokius nustatytus ir pagrįstus politikos pažeidimus, kad būtų galima imtis drausminių veiksmų“, – nurodė jis.

Praėjusį mėnesį atsistatydino slaptosios tarnybos direktorė Kimberly Cheatle, kuri tokį sprendimą priėmė po to, kai pripažino, kad agentūrai nepavyko įvykdyti savo misijos užkirsti kelią pasikėsinimui į D. Trumpą.

Eksprezidentui buvo peršauta ausis. Vienas žiūrovas žuvo, o dar du buvo sunkiai sužeisti. 20-metis šaulys buvo nukautas slaptosios tarnybos snaiperio.

78-erių D. Trumpas trečiadienį pirmą kartą po pasikėsinimo vėl pasirodė scenoje po atviru dangumi. Savo kalbą renginyje Šiaurės Karolinos valstijoje jis sakė stovėdamas už neperšaunamo stiklo.