PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Liepos 25 d. 09:30

„Maxima LT“ ir „Akropolis Group“ traukiasi iš dalies verslą vienijančių asociacijų

Lietuva

„Maxima“ ir „Akropolis“. BNS fotobanko nuotr.

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


311208

Dalis bendrovių, tarp kurių „Maxima LT“ ar „Akropolis Group“, priklausančių vienai didžiausių verslo grupių Lietuvoje „Vilniaus prekybai“ pasitraukė iš įmones vienijančių asociacijų, praneša portalas „Verslo žinios“.

Anot portalo, tokį sprendimą prekybininkai priėmė, nes institucijoms nesugebant atsakyti į su interesų grupėmis ir valdžios dialogu susijusius klausimus, jautėsi dirbantys „pilkojoje zonoje“. Šiuos klausimus iškėlė Konkurencijos tarybos (KT) 2022 m. gruodį nustatytas didžiausias kartelio Lietuvos istorijoje, dėl kurio vaistininkams skirta 72 mln. eurų vertės baudų.

Pasak VŽ, didžiausią prekybos tinklą valdanti „Maxima LT“ anksčiau dalyvavo LPĮA, LVK veikloje, tačiau dabar jau nebėra jų narė. O „Akropolis Group“, valdanti prekybos centrus, pasitraukė iš Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros (LNTPA) asociacijos.

„Maxima LT“ komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė VŽ teigė, kad bendrovė priėmė sprendimą, nes praktika parodė, kad įmonių pozicijų teisėkūros klausimais išsakymas per asociaciją gali būti interpretuojamas netinkamai.

„Akropolis Group“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Dominykas Mertinas portalui aiškino, kad bendrovės sprendimą pasitraukti iš LNTPA paskatino Lietuvos teisėsaugai kilę klausimai dėl asociacijų veiklos. Jis tvirtina, kad „Akropolis Group“ svarbiausiu prioritetu laiko skaidrumą.

„Vilniaus prekyba“ priklauso verslininkui Nerijui Numai.