PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 12 d. 17:15

Buvusiam Alytaus rajono merui A. Vrubliauskui pradėta nauja baudžiamoji byla

Alytus

Modesto Patašiaus (ELTA) nuotr.

Ingrida SteniulienėŠaltinis: ELTA


313753

Buvusiam Alytaus rajono merui, dabartiniam šios savivaldybės tarybos nariui Algirdui Vrubliauskui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir turto pasisavinimo, pirmadienį pranešė portalas delfi.lt

Kaip skelbia portalas, tai naujas ikiteisminis tyrimas.

Šiuo metu Kauno apygardos teisme baigiama nagrinėti kita baudžiamoji byla, joje prokuratūra eksmerą prašo pripažinti kaltu dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu ir skirti jam 35 tūkst. eurų baudą.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Darius Valkavičius taip pat prašo teismo ilgamečiam Alytaus rajono politikui skirti viešųjų teisių atėmimą – penkerius metus atimti teisę būti išrinktam ir paskirtam į valstybės ar savivaldybės įstaigų renkamas ar skiriamas pareigas.

Prokuratūros perduotoje baudžiamoje byloje A. Vrubliauskas kaltinamas tuo, kad 2019-2022 m., norėdamas įsisavinti savivaldybės tarybos nario veiklai skirtas lėšas, galimai pateikė suklastotus dokumentus.

Pasak prokuratūros, A. Vrubliauskas kaltinamas tuo, kad nuo 2019 metų birželio iki 2022 metų gruodžio mėnesio, siekdamas gauti kompensacijas dėl neva jo, kaip Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario, patirtų išlaidų, savivaldybės administracijai teikė, įtariama, suklastotus finansinius dokumentus ir apgaule įgijo beveik 20 tūkst. eurų. Jis kaltinamas suklastojęs 16 apyskaitų.

Politikas, siekdamas asmeninės turtinės naudos, kaltinamas sistemingai klastojęs tikrus dokumentus dėl neva patirtų kuro išlaidų, nors jos buvo susijusios su vykdomos individualios veiklos išlaidomis.

Įtarimų sulaukęs A. Vrubliauskas sausį sustabdė narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje, jis su ja savivaldos rinkimuose pateko į Alytaus rajono tarybą. Alytaus rajono mero pareigas A. Vrubliauskas ėjo 1997-2023 metais.

Politikas savo kaltės nepripažįsta, tačiau žalą savivaldybei atlygino.