PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 11 d. 14:10

Buvęs krašto apsaugos viceministras Ž. Tomkus pareigas JAV gavo dar nesibaigus tyrimui dėl jo kelionių į Druskininkus

Lietuva

Žilvinas Tomkus. ELTA / Dainius Labutis

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


317998

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sprendimą skirti buvusį viceministrą Žilviną Tomkų eiti Gynybos patarėjo pareigas Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasadoje priėmė dar prieš baigiantis Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) vykusiam vidiniam tyrimui dėl Ž. Tomkaus apsilankymų kariams skirtame reabilitacijos centre Druskininkuose.

Ministras Laurynas Kasčiūnas naujienų portalui „Delfi“ teigė, kad sprendimą dėl Ž. Tomkaus priėmė įvertinęs jo ilgametį darbą sistemoje.

„Ž. Tomus į pareigas paskirtas atsižvelgiant į daugiau nei 20 metų patirtį krašto apsaugos sistemoje, jo įgyvendintus strateginės reikšmės saugumo ir gynybos politikos srities projektus, dalykines kompetencijas, sąlygojančias sėkmingą Lietuvos atstovavimą tarptautinėje profesinėje veikloje. <...> Buvęs viceministras yra paskirtas į žemesnio lygmens pareigas – gynybos patarėjo Lietuvos ambasadoje JAV“, – teigiama Krašto apsaugos ministerijos (KAM) komentare.

Antradienį krašto apsaugos ministras dėl Ž. Tomkaus kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisija (VTEK) ir teigia laukiantis komisijos išvados.

Pats Ž. Tomkus pažymėjo, kad už jam karių reabilitacijos centre suteiktas paslaugas atsiskaitė, tačiau nei jis, nei ministerija neatskleidė, kiek kartų buvęs viceministras lankėsi šiame centre.

„Mano apsilankymai Karių reabilitacijos centre Druskininkuose buvo oficialiai registruojami. Tikiu, kaip ir visų kitų krašto apsaugos sistemoje tarnaujančių ar dirbančių, kurie lankėsi ar lankosi centre. Už suteiktas paslaugas atsiskaičiau“, – „Delfi“ komentare atsakė jis.

Gynybos patarėjo pareigas Lietuvos ambasadoje Jungtinėse Amerikos Valstijose Ž. Tomkus eina nuo rugpjūčio 10 d.