REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 6 d. 15:12

„Žiburio“ pagrindinę mokyklą jaunieji šauliai rinkosi pasipuošę uniformomis

Visaginas

Visagino „Žiburio“ pagrindinės mokyklos nuotr.

EtapliusŠaltinis: Visagino „Žiburio“ pagrindinė mokykla


303792

Birželio 5 d. rytą į „Žiburio“ pagrindinę mokyklą jaunieji šauliai rinkosi pasipuošę uniformomis. Šią dieną ypatingai norėjosi pasididžiuoti naryste Lietuvos šaulių sąjungoje. Mat mokykla, minėdama 20-ąsias narystės Aljanse metines, sulaukė ypatingų svečių. Žiburiečius aplankė NATO kariai iš JAV, Vokietijos, Čekijos ir Lietuvos karys iš NATO pajėgų integracinio dalinio. Mokyklos renginyje, skirtame paminėti narystės NATO 20-metį, dalyvavo Visagino savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Andrius Bukauskas.

Susitikti su svečiais į mokyklos salę buvo pakviesti 7–10 klasių mokiniai ir mokytojai. Sugiedojus Lietuvos Respublikos himną susirinkusiuosius pasveikino mokyklos direktorė Asta Bauraitė. Kalbėdama lietuvių ir anglų kalbomis, mokyklos vadovė priminė narystės NATO svarbą, akcentavo Aljanso garantuojamą saugumą ir padėkojo kariams už jų atliekamą misiją.

Į susirinkusiuosius kreipėsi ir mokyklos svečiai. Labai jautriai nuskambėjo jaunųjų šaulių atliekama lietuvių liaudies daina. Su didžiuliu susidomėjimu žiburiečiai klausė karių pasakojimo apie NATO misiją, apie karių veiklas ir kasdienybę.

Netrūko ir galimybės laimėti prizų. Atidžiausiai klausę ir aktyviausi renginio dalyviai buvo apdovanoti. Renginyje aktyviai dalyvavo mokyklos jaunieji šauliai, supažindindami svečius ir bendramokslius su savo kasdienybe ir pasiekimais.

Mokyklos kieme, jaunųjų šaulių komandos, vadovaujamos ,,Žiburio“ jaunųjų šaulių vadovo Fernando Juchnevičiaus, aktyviai demonstravo gebėjimus, atlikdami šauliško kliūčių ruožo užduotis. „Žiburio“ vyresniesiems be galo džiugu buvo stebėti jaunų žmonių pasiryžimo, energijos ir patriotiškumo nušviestus veidus. Visi skirstėsi įgiję žinių ir gerų emocijų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA