REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 30 d. 15:03

Zarasuose viešėjo delegacija iš Prancūzijos miesto Ballan-Mire

Zarasai

Etaplius.LTŠaltinis: Zarasų rajono savivaldybė


302926

Gegužės 24–27 dienomis Zarasuose viešėjo oficiali bendradarbiavimo miesto partnerio Ballan-Mire (Prancūzija) delegacija. Delegacija atvyko į Zarasų rajono vasaros sezono atidarymo renginius norėdami aptarti bei pasirašyti pasirengiamuosius dokumentus bendram jaunimo projektui. Praėjusių metų pabaigoje Zarasų rajono savivaldybės delegacija taip pat lankėsi Ballan-Mire, vizito metu buvo aptarti visi būsimo projekto klausimai.

Prancūzų delegaciją sudarė Rebecca Ferial, atsakinga už komunikaciją, dalyvaujamąją demokratiją ir ceremonijas, miesto Tarybos narys Dominique Tieurcelin, muzikos mokyklos vadovas, miesto Tarybos narys Eric Jego, atsakingas už sporto sritį ir vicemerė Anne Metay, atsakinga už bendruomenes, partnerystę ir kultūrą.

Svečius Zarasų rajone pasitiko ir lydėjo merė Nijolė Guobienė, vicemerės Olga Podolskienė, administracijos direktorius Aurelijus Banys, merės patarėjos Simona Burokaitė ir Simona Matusevičiūtė, taip pat už tarptautinį bendradarbiavimą atsakinga Gerda Černiauskienė.

Vizito metu delegacija dalyvavo oficialiuose renginiuose bei turėjo įdomią kultūrinę ir pažintinę programą. Ballan-Mire atstovai dalyvavo Viešosios įstaigos Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro naujų patalpų atidarymo šventėje, Šarūno Saukos ir Nomedos Saukienės galerijos vienerių metų gimtadienio renginyje bei Zarasų kurortinio sezono atidarymo šventinėje programoje. Svečiai iš Prancūzijos pasveikino zarasiškius ir miesto svečius su kurortinio sezono pradžia.

Jie turėjo galimybę apsislankyti Stelmužėje, Antazavės dvare ir bažnyčioje, Dusetų dailės galerijoje, skulptūrų parke, buvo sužavėti Dusetų bažnyčios grožiu bei grožėjosi Sartų ežero pakrante ir miesto aikšte.

Svečiai iš Prancūzijos taip pat turėjo progą susipažinti su Zarasų rajono verslininkais, apsilankė vietinėse maitinimo ir apgyvendinimo įstaigose, ragavo tradicinių patiekalų ir gėrimų.

Ballan-Mire atstovai buvo sužavėti Zarasų miesto grožiu, nuostabia gamta bei žmonių šiluma. Paskutiniąją delegacijos vizito dieną buvo aptartos tolimesnio bendradarbiavimo idėjos bei galimi bendri projektai kultūros, sporto, švietimo ir turizmo srityse bei buvo diskutuota apie jaunosios kartos ugdymą ir projektų, skirtų jaunajai kartai, svarbą. Ballan-Mire atstovai pristatė rengiamą Erasmus+ projektą jaunimui, kuris vyks 2025 metų rudenį ir kviečia prie jo prisijungti Zarasų rajono jaunimą. Šiuo metu yra rengiama paraiška, buvo pasirašyti reikiamai dokumentai bei pasidalinta reikiama informacija.

Zarasų rajono savivaldybės administracija viliasi, kad tokie abipusiški vizitai ir toliau skatins bendradarbiavimą ir keitimąsi gerąja patirtimi tarp dviejų miestų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA