PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 14 d. 15:36

Zarasų rajono savivaldybės darbo rinka: iššūkiai ir galimybės

Zarasai

visitzarasailt.jpg nuotr.

EtapliusŠaltinis: Zarasų r. savivaldybė


304837

Birželio 12 d. Zarasų rajono savivaldybės administracijoje įvyko susitikimas, kuriame dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė, Užimtumo tarnybos Panevėžio klientų aptarnavimo departamento direktorė Audronė Biguzienė, patarėja Virginija Jaruševičiūtė ir Zarasų skyriaus vedėja Virginija Abramavičienė. Susitikimo metu aptarta Zarasų rajono darbo rinkos situacija, Užimtumo didinimo programos įgyvendinimas ir galimybės didinti jos efektyvumą, investicijos į rajoną bei naujų darbo vietų kūrimas.

Užimtumo tarnybos atstovės pateikė situacijos Zarasų rajono darbo rinkoje apžvalgą 2024 m. birželio 1 d. Buvo aptarta registruoto nedarbo lygio statistika, populiariausios laisvos darbo vietos rajone, įsidarbinimo kliūtys bei iššūkiai.

Susitikime taip pat aptartas Užimtumo didinimo programos įgyvendinimas rajone. Šios programos tikslas – didinti ilgalaikių bedarbių ir kitų socialiai pažeidžiamų asmenų užimtumą. Susitikimo dalyvės diskutavo apie galimybes tobulinti programą ir padidinti jos efektyvumą, integruojant dalyvaujančius asmenis į darbo rinką.

Zarasų r. savivaldybės nuotr.

Užimtumo tarnybos Panevėžio klientų aptarnavimo departamento direktorė Audronė Biguzienė domėjosi planuojamomis investicijomis Zarasų rajone ir naujų darbo vietų kūrimo galimybėmis. Zarasų rajono savivaldybės merė informavo apie planuojamas investicijas į rajoną, tokias kaip greitojo maisto restoranų tinklo „Hesburger“ įsikūrimas, sveikatingumo ir laisvalaikio centro statybos ir kt. Šios investicijos turėtų sukurti Zarasų rajone nemažai naujų darbo vietų.

Be to, buvo aptartos galimybės Zarasų rajono gyventojams įsidarbinti į laisvas darbo vietas Visagino savivaldybėje veikiančiose pramonės įmonėse.

Susitikimas Zarasų rajono savivaldybėje leido aptarti svarbius darbo rinkos klausimus ir numatyti bendradarbiavimo gaires siekiant didinti užimtumą ir gerinti Zarasų rajono gyventojų gyvenimo kokybę.