PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 9 d. 11:58

Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybos Turmanto ugniagesių komandos būstinėje vyko naujai įsigyto gaisrinio automobilio pristatymas

Zarasai

Zarasų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Zarasų rajono savivaldybė


317530

2024 m. rugsėjo 4 d. Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybos Turmanto ugniagesių komandos būstinėje pristatytas naujai įsigytas gaisrinis automobilis MAN 14.284 LA-LF. Šis modernus automobilis įsigytas šių metų balandžio mėnesį ir perduotas Turmanto komandai gegužės 9 d., jau yra paruoštas išvykimams ir naudojamas gaisrų gesinimo operacijose.

Gaisrinio automobilio pristatymą atliko priešgaisrinės apsaugos tarnybos viršininkas Aloyzas Varžgalys, Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybos vyriausioji buhalterė Jolita Ketlerienė ir Turmanto ugniagesių komandos atstovai.

Ugniagesių komanda jau susipažino su automobilio technine įranga bei jų galimybėmis, o per vykusius mokymus buvo atlikti praktiniai bandymai. Naujasis gaisrinis automobilis jau tris kartus dalyvavo iškvietimuose, įrodydamas savo patikimumą ir efektyvumą. Šiuolaikiška technika užtikrina greitą cisternos užpildymą vandeniu ir jo tiekimą per žarnas bei švirkštus, o taip pat leidžia vandenį imti iš natūralių telkinių ar hidranto. Automobilio vokiškas Ziegler siurblys gali pumpuoti 1600 litrų vandens per minutę, o 4x4 važiuoklė užtikrina geresnį pravažumą sudėtingose vietovėse. Įrengtas apšvietimo stiebas su LED žibintais išsikeliantis į 5 metų aukštį, leidžia efektyviai apšviesti įvykio vietą. Stacionarus lafetinis švirkštas, kurio maksimalus našumas ne mažesnis kaip 2000 l/min. prie 7 barų slėgio, suteikia galimybę greitai ir tiksliai atlikti gaisrų gesinimo darbus.

Šio gaisrinio automobilio įsigijimui Zarasų rajono savivaldybė skyrė 45 000 eurų, nes gyventojų saugumas yra neabejotinas prioritetas. Investicijos į modernią techniką padės užtikrinti didesnį gyventojų saugumą ir geresnį ugniagesių pasirengimą nelaimėms.