PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 24 d. 12:38

Zaraso ežero salos fontanas atgimsta po penkerių metų pertraukos

Zarasai

Zarasų r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Zarasų r. savivaldybė


302255

Zaraso ežero saloje esantis fontanas, kuris džiugino vietos gyventojus ir turistus nuo 2011 metų, 2019 metais netikėtai sugedo ir nebuvo remontuojamas, todėl salos puošmena liko neveikianti. Džiugu, kad šiais metais Zarasų rajono savivaldybės administracija nusprendė skirti lėšų fontano remontui ir atgaivinti šį populiarų traukos objektą.

Fontano remonto darbai kainavo 36097 Eur. Už šias lėšas buvo atlikti esminiai remonto darbai: sutvarkytas fontano mechanizmas, pakeistos senos LED šviesos į naujas ir efektyvesnes, atnaujinta visa elektros instaliacija, valdymo mechanizmas. Į šią kainą įskaičiuoti montavimo darbai – fontano mechanizmų įtvirtinimas, ištraukimas ir paruošimas kitam sezonui, kad fontanas ilgiau tarnautų. Be to buvo sutvarkyta krante esanti elektros skydinė, kuri buvo apgadinta.

Zarasų rajono savivaldybės administracija priėmė sprendimą remontuoti esamą fontaną, nes naujo tokio pačio fontano įsigijimas būtų kainavės beveik 100000 Eur.

Atlikus remonto darbus, Zaraso ežero salos fontanas vėl džiugina lankytojus ne tik dieną, bet ir naktį – sutemus fontanas nušviečiamas įvairiomis spalvomis. Tikimasi, kad atnaujintas fontanas tarnaus ilgai ir vėl taps dar vienu Zarasų rajono traukos centru.