PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Birželio 20 d. 12:07

Zaporižios regione pradėtos statyti „požeminės mokyklos“

Pasaulis

Pexels.com nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


305760

Zaporižios regione prasidėjo „požeminių mokyklų“ – slėptuvių statyba.

Apie tai platformoje „Telegram“ pranešė Zaporižios regiono karinės administracijos vadovas Ivanas Fedorovas.

„Sušaukiau posėdį, kad aptartume „požeminių mokyklų“ – slėptuvių statybą. Mūsų visų tikslas yra suteikti 50 000 Zaporižios regiono mokinių galimybę mokytis ne nuotoliniu būdu. Įgyvendindami šį (projektą) bendradarbiaujame su miesto valdžia“, – rašoma pranešime.

Atsižvelgdama į visus pafrontėje esančius rizikos veiksnius, Zaporižios regiono gynybos taryba nusprendė, kad visas ugdymo procesas turėtų vykti slėptuvėse. Statybos jau yra pradėtos penkiose vietovėse.

„Šiandien atlikau Sičio kolegijos specializuotosios mokyklos slėptuvės statybų apžiūrą. Darbai pradėti prieš daugiau nei savaitę. Tikimės, kad darbas mokykloje vyks dvejomis pamainomis, o joje galės mokytis 1 000 moksleivių. Statybų kaina viršija 112 mln. grivinų. Objektą planuojama perduoti eksploatacijai ketvirtajame 2024 m. ketvirtyje. Tai sudėtingas projektas. Zaporižioje dar niekada nebuvo mėginama įgyvendinti tokį didelį projektą per tokį trumpą laiką. Tačiau dedame visas pastangas, kad šį projektą užbaigtume kaip galima greičiau ir kokybiškiau“, – rašė I. Fedorovas.

Pranešama, kad rusai artilerijos sviediniais apšaudė komercinius pastatus ir gyvenamuosius namus Nikolio rajone.