PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 24 d. 11:05

Ypatingą šventės atmosferą sukūrė tarptautinis koncertas

Rokiškis

Rokiškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rokiškio rajono savivaldybė


320197

„Seniai tokios šventės nebuvo…“ – taip 525-ąjį gimtadienį komentavo gyventojai ir svečiai. Ne vienas jų pastebėjo, kad ypatingą atmosferą sukūrė būtent dainų ir šokių kolektyvų eisena, koncertas „Aidai“ bei vedėjas Liudas Mikalauskas.

Tarptautinė organizatorių grupė nuoširdžiai dėkoja 20 kolektyvų su 420 dalyvių, kurie Rokiškyje atliko gražiausius Lietuvos ir Latvijos dainų švenčių kūrinius. Svečių kolektyvai į Rokiškį atvyko iš įvairių miestų: Jekabpilio, Zilani, Birzi (Latvija); Šiaulių, Pasvalio, Zarasų, Kupiškio, Pandėlio, Obelių, Kamajų (Lietuva).

Šį koncertą finansavo Europos Sąjungos Piliečių, lygybės, teisių ir vertybių programa, projektui „Lietuvos ir Latvijos dainų ir šokių švenčių aidai abipus sienos“ skyrusi net 27905 eurų sumą. Projekto vadovė – Komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Irena Matelienė. Projektą kartu įgyvendino: Rokiškio kultūros centras (Birutė Bagdonienė, Algis Bagdonas, Giedra Markevičienė, Nida Lungienė), Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokykla (Arūnas Skardžius), Jekabpilio apskrities savivaldybės kultūros skyrius (Liene Dabolina, Linda Ūdre-Rizga, Dace Braune).