PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 3 d. 17:54

Vytauto Didžiojo parke prasidėjo Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų sezonas

Marijampolė

Augustinos Miknevičiūtės nuotr.

Gerda MatusevičienėŠaltinis: Etaplius.LT


303374

Marijampolės „Cukrinis festivalis“ įsuko vaikus su tėvais skaityti pasakas. Vytauto Didžiojo parke ketvirtadienio popietę buvo atidarytas Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų sezonas. Iki liepos 11 d. kiekvieną ketvirtadienį vyksiantys renginiai džiugins smagiomis istorijomis, pasakomis, eilėraščiais, taip pat teatrų pasirodymais ir edukacinėmis veiklomis. Sezono renginių maratoną užbaigs Knygos šventė, kuri liepos 18 d. padovanos dar daugiau staigmenų.

Šis pasakų skaitymų sezonas ypatingas. Pasakų, pramogų ir skaitymo šventės parke trunka jau dešimt metų. Per dešimtmetį vieta ir laikas nesikeitė, todėl nenuostabu, jog marijampoliečiai jau pavasario pradžioje ima domėtis apie artėjančius renginius.

Atidarymo šventėje susirinkusius sveikino Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos direktorė Daiva Kirtiklienė, kuri taip pat dėkojo ilgus metus šiuos renginius organizuojantiems Vaikų ir jaunimo edukacijos centro darbuotojams. Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis dėkojo ir sveikino su ilgamete tradicija parke skaityti pasakas ir džiaugėsi, kad tokie renginiai pagyvina miestą. O pasidžiaugęs skaitančiais vaikais, administracijos direktorius susirinkusiems pats paskaitė smagų eilėraštį.

Po padėkų ir sveikinimo žodžių, vaikai ir jų tėvai buvo kviečiami stebėti Bravo teatro spektaklį „Baubukas“. Tai linksmas ir pilnas netikėtų nuotykių spektaklis apie tai, kad esame atsakingi už gamtą ir aplinką, kuri mus supa, apie tai, kad iš mūsų pykčių ir nesutarimų gimsta tos naikinančios jėgos, o padarytą žalą ne taip lengva ištaisyti.

Birželio 6 d. tęsis Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų sezonas. Susirinkusieji bus kviečiami leistis į paslaptingą ir pilną nuotykių kelionę į Madagaskarą.

Nuotraukų galerija

Projektą „Knyginėtojai“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė