PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 6 d. 17:33

Vyskupas koadjutorius Darius Trijonis pradėjo tarnystę Šiaulių vyskupijoje

Šiauliai

L. Nekrašo nuotr.

Šiaulių r. savivaldybės informacijaŠaltinis: Etaplius.LT


307757

Birželio 29-oji, Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus diena, Šiaulių vyskupijai tapo dar viena istorine data: Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis minėjo 27-ąsias konsekravimo Šiaulių vyskupu metines, o vyskupas koadjutorius Darius Trijonis iškilmingai pradėjo savo tarnystę Šiaulių vyskupijoje.

Šiaulių šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros šventoriuje griežiantis orkestras pasitiko gausiai į šventovę besirenkančius tikinčiuosius, kunigus, vyskupus iš visos Lietuvos, Vilniaus arkivyskupą metropolitą Gintarą Grušą, Kauno arkivyskupą metropolitą Kęstutį Kėvalą, taip pat svarbius Apaštalinės nunciatūros Lietuvoje bei Armėnų bažnyčios Rygoje asmenis.

Šiaulių vyskupijos kancleris Rimantas Žaromskis iškilmingai perskaitė 2024 m. birželio 6-osios popiežiaus Pranciškaus bulę, kuria vyskupą D. Trijonį, Vilniaus arkivyskupo augziliarą, paskyrė Šiaulių vyskupijos koadjutoriumi.

Nuo šiol vyskupas D. Trijonis bus Šiaulių vyskupo E. Bartulio padėjėjas, įgaliotas ateityje perimti Šiaulių vyskupo sostą.

Iškilmingų šv. Mišių metu vyskupas koadjutorius D. Trijonis papasakojo apie savo, kaip dvasininko, kelią, pažintį su vyskupijos kurija ir Šiaulių miestu, atsivėrė kaip labai išmintingas, nuoširdus, puikų humoro jausmą turintis, giliai tikintis, Dievą ir žmones nuoširdžiai mylintis žmogus.

Aukšti Lietuvos katalikų bažnyčios asmenys sveikino vyskupą koadjutorių su naujomis pareigomis, o Šiaulių šv. Petro ir Pauliaus katedros klebonas, Šiaulių dekanas Egidijus Venckus pasveikino ir D. Trijonio mamą, atvykusią į Šiaulius pasidžiaugti ypatinga, istorine sūnaus diena.

Pasveikinti Šiaulių vyskupo su sukaktimi bei tarnyste Šiaulių vyskupijoje pradedančio vyskupo koadjutoriaus nusidriekė ilga sveikintojų eilė.

Vyskupas koadjutorius Darius Trijonis gimė 1973 m. balandžio 21 d. Telšiuose, 1996 m. baigė Telšių kunigų seminariją, 1997 m. gegužės 18 d. buvo įšventintas kunigu. 1999 m. Romos Popiežiškajame Laterano universitete įgijo pastoracinės teologijos licenciato laipsnį. Trejus metus darbavosi kaip Telšių kunigų seminarijos klierikų ugdytojas ir dėstytojas. 2002 m. išvyko tęsti teologijos studijų į Romą. Popiežiškojoje Šv. Alfonso moralinės teologijos akademijoje 2006 m. apsigynė daktaro disertaciją. Grįžęs į Lietuvą ėjo Telšių kunigų seminarijos vicerektoriaus pareigas ir dėstė moralinę teologiją. 2012–2015 m. kunigas D. Trijonis Lietuvos vyskupų konferencijos sekretoriate Vilniuje dirbo generalinio sekretoriaus pavaduotoju, Vilniaus kunigų seminarijoje dėstė moralinę teologiją. 2015 m. grįžo į Telšių vyskupiją ir buvo paskirtas Telšių katedros parapijos administratoriumi. 2017 m. rugsėjo 29 d. popiežius Pranciškus nominavo kunigą D. Trijonį Vilniaus arkivyskupijos vyskupu augziliaru ir suteikė jam Fisijanos vyskupo titulą. 2017 m. gruodžio 16 d. Vilniaus katedroje D. Trijonis buvo konsekruotas vyskupu.