PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 27 d. 20:13

Vyriausybiniai pastatai Kišiniove išteplioti geltonais ir mėlynais dažais

Pasaulis

Dažai. Pixabay.com nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


320977

Naktį į rugsėjo 27-ąją Kišiniove Vyriausybės rūmai ir Darbo ministerijos pastatas buvo išteplioti geltonais ir mėlynais dažais. Sulaikyti du asmenys, gavę instrukcijų Maskvoje.

Tai pranešė leidinys „Newsmaker“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

Penktadienio naktį keli žmonės įvykdė vandalizmo aktą, dažais apipildami Darbo ministerijos pastato duris ir sienas. Po pusvalandžio tokių pat veiksmų buvo griebtasi ir prie Vyriausybės rūmų.

Moldovos policijos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip du vyrai teplioja vyriausybinius pastatus geltonais ir mėlynais dažais.

Policija sulaikė du 21 ir 20 metų amžiaus įtariamuosius. Per apklausą policijos nuovadoje sulaikytieji teigė priklausantys 20 jaunuolių grupei, kuri pasamdyta vykdyti vandalizmo aktus prieš Moldovos valdžios institucijas ir taip destabilizuoti padėtį.

Anot jų, vien tik už vandalizmo aktus prie Vyriausybės rūmų jiems buvo sumokėti 5 tūkst. eurų.

Kaip papasakojo sulaikytieji, visi 20 žmonių su persėdimu Stambule nuskrido į Maskvą, kur juos pasitiko ir apgyvendino viešbutyje Rusijos pilietis. O kitą dieną poligone netoli Maskvos jie buvo mokomi, kaip organizuoti protestus Kišiniove, destabilizuoti situaciją. Jiems taip pat buvo duota pinigų ir telefonų.

Vėliau jie per Antaliją grįžo į Moldovą, nusipirko dažų, pirštinių, sportbačių ir krepšių, o įvykdę vandalizmo aktus kaip „darbo“ įrodymus paskelbė „Telegram“ kanale savo veiksmų vaizdo įrašus.

13 iš 20 asmenų, instruktuotų Maskvoje, jau atpažinti, įskaitant 26 metų vyrą, atsakingą už jaunų žmonių verbavimą vykti į Rusiją.

Teisėsaugininkai atliko kratas 4 asmenų namuose, ten rasta dažų, pirštinių, banko kortelių, kitų daiktų, kurie gali tapti įkalčiais baudžiamojoje byloje.

Spalio 20 d. Moldovoje vyks prezidento rinkimai ir referendumas dėl šalies stojimo į ES.