PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 17 d. 07:35

Vyriausybė spręs dėl Utenos pramonės parko steigimo

Utena

Etaplius.lt archyvo nuotr.

Giedrius GaidamavičiusŠaltinis: BNS


309830

Vyriausybė trečiadienį spręs dėl jau daugiau nei penkerius metų planuojamo Utenos pramonės parko steigimo.

Ministrų kabinetas turėtų apsispręsti, ar parką pripažinti valstybei svarbiu projektu, kartu jam nustatant beveik 20,5 hektaro bendro ploto nevientisą teritoriją pietrytinėje miesto dalyje.

Pasak pasiūlymą parengusios Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Utenos regione šiuo metu nėra gamybos ir paslaugų vystymui skirtos specialios teritorijos.

„Parengus atitinkamą teritoriją būtų galima pritraukti vietos ir užsienio investuotojų, skatinti pramonės įmonių kūrimąsi ir plėtrą Utenos regione, čia galėtų kurtis pažangių technologijų gamybos ir paslaugų sektoriaus įmonės“, – teigia ministerija.

Ji nurodo, kad iki 2039 metų į Utenos pramonės parką trimis etapais būtų pritraukta bent 53,2 mln. eurų privačių investicijų, o jame būtų sukurta ne mažiau nei 310 naujų darbo vietų.

Pasak ministerijos, iki 2039 metų valstybės biudžetas papildomai gautų 16,3 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM) bei 17,3 mln. eurų valstybinio socialinio draudimo įmokų.

Skaičiuojama, kad parko infrastruktūros kūrimas kainuotų 5,5 mln. eurų, iš kurių 2,2 mln. eurų padengtų valstybė, 1,5 mln. eurų – savivaldybė, o 1,8 mln. eurų – Europos Sąjungos (ES) parama.

Apie planus steigti Utenos pramonės parką pranešta dar 2018 metais. Jo steigimo iniciatyvai tuomet pritarė ir Utenos taryba.