PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 17 d. 13:29

Vyriausybė pritarė, kad būtų kompensuojamos būsto renovacijos kainos nepriklausomybės gynėjams ar jų šeimoms

Lietuva

Freepik.com nuotr.

Žygimantas ŠilobritasŠaltinis: ELTA


309953

Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos siūlymui, kuriuo siekiama iš valstybės lėšų padengti būsto atnaujinimo kainas tenkančias Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjams ar jų šeimos nariams.

Kaip rašoma projekte, tokia parama būtų skiriama kompensuoti būsto atnaujinimo projekto parengimą, peržiūrą ir įgyvendinimą, kai jis privalomas pagal Statybos įstatymą. Tai būtų daroma išmokant vienkartinę kompensaciją už kreditą ar palūkanas, paimtą daugiabučiam namui atnaujinti.

Parama išmokama ir tais atvejais, kai už modernizacija sumokama nuosavomis lėšomis.

Tokia parama tiekiama tik už vieną būstą jo savininkams.

Maksimalus galimas vienkartinės kompensacijos asmenims dydis sudarytų 4,87 mln. eurų, nukentėjusių asmenų šeimos nariams, apie 190 asmenų – 2,5 mln. eurų.

Tad, projekte pateiktais skaičiavimais, manant kad per metus galimas tokių papildomų asmenų skaičius būtų 37, papildomas kompensacijos dydis būtų apie 487 tūkst. eurų.

Šiai valstybės paramai administruoti 2024 m. reikėtų 40 tūkst. eurų.

Respublikos nepriklausomybės gynėjais laikomi asmenys nukentėję nuo 1991 m. sausio 11–13 d. ir po to vykdytos SSRS agresijos. Šiuo projektu taip pat būtų teikiama parama žuvusių ar 45 proc. dalyvumo praradusių dėl SSRS agresijos nepriklausomybės gynėjų šeimoms – vaikams ar įvaikiams, našliams, našlėms ir tėvams ar įtėviams.