PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 31 d. 13:51

Vyriausybė nusprendė Nacionalinei žemės tarnybai perduoti 20 sklypų kuriuos valdo miškų urėdija

Lietuva

Pexels.com nuotr.

Žygimantas ŠilobritasŠaltinis: ELTA


312162

Vyriausybė nusprendė Nacionalinei žemės tarnybai perduoti 20 valstybinės žemės sklypų, šiuo metu valdomų Valstybinių miškų urėdijos. Dalis šių sklypų reikalingi gynybos tikslams, tarp to ir keliui į Pabradės poligoną įrengti.

Šiam Aplinkos ministerijos parengtam nutarimui Ministrų kabinetas pritarė trečiadienį.

Šiuo metu urėdijos pasitikėjimo teise valdomi sklypai, esantys Švenčionių rajono bei Alytaus ir Vilniaus miestų savivaldybėse anksčiau buvo reikalingi miškų ūkio reikmėms. Bet, kaip praneša Aplinkos ministerija šių sklypų paskirtis pakeista, tad ankstesnės funkcijos nebėra atliekamos.

Nacionalinė žemės tarnyba, prašiusi ministerijos parengti projektą, informavo, kad yra gavusi savivaldybių pasikreipimus dėl šių sklypų.

Švenčionių savivaldybė kreipėsi prašydama, kad rajone esantis sklypas būtų perduotas jiems ir panaudotas kelio į Pabradės poligoną įrengimui.

Urėdijos sklypas Tauragės rajone reikalingas Krašto apsaugos ministerijai, norint praplėsti privažiavimą prie Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono objektų.

Alytaus savivaldybė į tarnybą kreipėsi norėdama, kad Alytaus piliakalnio teritorijoje esantys sklypai būtų perduoti jai valdyti ir disponuoti

Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi dėl sklypų, kurių naudojimo būdas – susisiekimo ir inžinerinių tinklų teritorijos. Sostinės savivalda nori jas valdyti ir disponuoti pati.