PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 2 d. 13:28

Vyko Rietavo kraštiečių klubo sueiga

Rietavas

Etaplius.ltŠaltinis: Rietavo savivaldybės inf.


321669

Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejuje vyko tradicinė Rietavo kraštiečių klubo sueiga, kurią muzikiniu kūriniu pradėjo Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokyklos orkestro nariai. Visus kraštiečius sveikino Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, Rietavo kraštiečių klubo prezidentas Justinas Krėpšta, Lietuvos Respublikos Seimo nariai Jurgis Razma ir Jonas Varkalys.

Susirinkimo metu Klubo revizorius Jonas Eugenijus Bačinskas pristatė finansinę veiklos ataskaitą už 2023 m. rugsėjo–2024 m. rugsėjo laikotarpį. Kiekvienais metais Rietavo kraštiečių klubas skiria 300 Eur stipendiją geriausiai mokslo metus baigusiam abiturientui – ataskaitiniais metais ji buvo įteikta Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos abiturientui Nojui Daukšui.

Rietavo savivaldybės kultūrinę visuomeninę veiklą pristatė klubo viceprezidentė Jolanta Bertauskienė. Vienas iš ryškiausių ir įsimintiniausių kultūrinių renginių ataskaitiniais metais buvo dalyvavimas Dainų šventėje „Kad giria žaliuotų“, kurioje dalyvavo 150 rietaviškių. Taip pat dalyvauta ir šiai progai skirtame miškasodyje Rietavo savivaldybėje. Labai graži idėja, kurią įvedė kraštietė Kristina Visagurskienė, nuo 2020 metų tapo žygis dviračiais po Rietavo apylinkes. Praėjusiais metais Rietavo parke pristatytas audioturas „Rietavo sodininkas“, kurio vienas iš rengėjų taip pat kraštietis Andrius Šiurys. Kraštiečių klubo prezidento Justino Krėpštos dėka Rietavas yra įtrauktas į Pažaislio muzikos festivalio programą ir kasmet rietaviškiams yra atvežamas įspūdingas koncertas. Kalbėta ir apie būsimus renginius, kurie galėtų vykti kitais metais minint atkurtos Rietavo savivaldybės 25-metį. Klubo viceprezidentei Jolantai Bertauskienei Lietuvos Respublikos Seimo narys Jonas Varkalys įteikė padėką už aktyvią ilgametę veiklą klube, kraštiečių sutelkimą bendroms veikloms, iniciatyvumą ir įdėtas pastangas leidžiant leidinius apie Rietavo savivaldybę.

Rietavo savivaldybės meras klubo nariams papasakojo apie svarbesnius nuveiktus darbus Savivaldybėje – dedamas didžiules pastangas, kad Rietave atsirastų nauji laidojimo namai, pasidžiaugta atnaujintomis ir remontuojamomis Savivaldybės teritorijoje esančiomis bažnyčiomis, Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus aktyvia kultūrine veikla ir parko priežiūra, praėjusių metų pabaigoje atidarytais Grupinio gyvenimo namais, šiuo metu vykstančiais Rietavo savivaldybės administracijos pastato remonto darbais, papasakota ir apie kitus įgyvendintus ir planuojamus įgyvendinti darbus ir projektus.

Susirinkimo metu vyko ir naujų – Rietavo kraštiečių klubo – narių prisistatymas ir priėmimas. Jais tapo: Eugenija Ona Petravičienė, Neringa Ablingytė, Agnė Uogienė, Edmundas Žilevičius ir Nerijus Jasinskas.

Besibaigiant kraštiečių klubo susirinkimui prie jo narių prisijungė šventės viešnia – Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Seimo primininkei Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius Vytas Rutkauskas pravedė trumpą ekskursiją po muziejų ir pristatė jame eksponuojamas parodas. Vizitas tęsėsi lankantis Rietavo socialinių paslaugų centro Grupinio gyvenimo namuose, pristatytas Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokyklos varpas, skirtas Rietavo meno mokyklos 150-mečiui paminėti, apsilankyta Rietavo savivaldybės kultūros centre, apžiūrėta dvaro teritorija. Seimo pirmininkė taip pat lankėsi Rietavo savivaldybės tradicinio Mykolinių metturgio ir seniūnijų kiemeliuose.


Foto galerija: