REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 14 d. 15:27

Vyko Zarasų rajono gabių mokinių apdovanojimai

Zarasai

Zarasų r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Zarasų r. savivaldybė


304833

Birželio 14-ąją dieną Zarasų rajono savivaldybės administracijos Didžiojoje salėje šurmuliavo daugybė moksleivių, mokytojų bei tėvelių. Šią dieną 45 mokiniai ir 5 kolektyvai su savo vadovais, mokytojais bei treneriais buvo apdovanoti piniginiais prizais už pasiekimus tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose.

Kadangi ši šventė vyko birželio 14 dieną, renginio pradžioje Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė pakvietė visus dalyvius tylos minute pagerbti šiandien minimą gedulo ir vilties dieną.

Tardama sveikinimo žodį Nijolė Guobienė didžiavosi Zarasų rajono mokinių ir jų mokytojų pasiekimais. „Ši šventė yra graži tradicija ir proga pasidžiaugti Jūsų įdėtu dideliu darbu, triūsu ir laiku. Jūsų talentas – Jūsų darbo ir Jūsų mokytojų nuopelnas. Ačiū pedagogams, kurie moka sudominti, paskatinti ir atrasti mūsų vaikų gabumus. Nors ateityje pasirinksite įvairias profesijas, tačiau gebėjimas muzikuoti, šokti ir sportuoti praturtina gyvenimą“ – kalbėjo merė dėkodama tiek mokiniams, tiek mokytojams.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Sigita Keršienė, pradėdama apdovanojimų ceremoniją, kalbėjo: „Šiandien sukvietėme Jus, mieli laureatai, nes Jūs ne tik lankėte mokyklą ir vykdėte tai kas privaloma, bet dalyvavote dar ir papildomuose renginiuose, kuriuose pelnėte apdovanojimų bei taip garsinote savo gimtąjį kraštą. Dėkojame Jums už tai“.

Visiems mokiniams merė dėkojo už jų pasiekimus. Visiems mokiniams buvo įteikti piniginiai 100 eurų vertės prizai. Vienam Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokiniui, parodžiusiam itin gerus rezultatus, buvo įteiktas 500 eurų piniginis prizas.

Už akademinius pasiekimus apdovanota 15 Zarasų rajono švietimo įstaigų mokinių už puikius rezultatus rajoniniuose ir respublikiniuose konkursuose.

Už neformaliojo meno srities pasiekimus apdovanoti 15 mokinių, kurie mokos Zarasų Fausto Latėno meno mokykloje. Jiems išdalinti piniginiai prizai už puikius rezultatus tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose.

Už neformaliojo sporto srities pasiekimus apdovanoti dar 15 moksleivių, kurie pasiekė puikių rezultatų respublikinėse ir regioninėse varžybose.

Už pasiekimus apdovanotos 5 komandos, kurios gali didžiuotis pasiekimais įvairiuose tarptautiniuose, respublikiniuose bei regioniniuose konkursuose bei varžybose. Tarp jų buvo tiek muzikos atlikėjai, tiek šokėjai, tiek sportininkai.

Mokymasis yra neatsiejama gyvenimo dalis, kuri skatina nuolatinį augimą ir tobulėjimą. Investicija į mokymąsi yra investicija į ateitį – tiek asmeninę, tiek visos visuomenės. Tad ir toliau tobulėkime, aukime ir niekada nesustokime.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA