PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 9 d. 14:44

Vyko svarbiausios ir didžiausio masto Nepriklausomos Lietuvos istorijoje pratybos

Ukmergė

Dainiaus Vyto nuotr.

Daiva ZimblienėŠaltinis: Ukmergės raj. savivaldybės inf.


300631

Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje tris dienas (gegužės 6-8 d.) vyko Lietuvos kariuomenės pratybos „Perkūno bastionas 2024“, kurių metu buvo skiriamas dėmesys ne tik karių, bet ir nevyriausybinių organizacijų, verslo struktūrų, centrinės, vietos valdžios ir daugelio valstybės institucijų sąveikai.

Lygiagrečiai su NATO štabais ir sąjungininkų vienetais Lietuvoje vykstančios svarbiausios ir didžiausio masto Nepriklausomos Lietuvos istorijoje pratybos įtraukė Lietuvos kariuomenę, ginkluotąsias pajėgas, valstybės ir vietos valdžios institucijas.

Ukmergės rajono savivaldybėje į šias pratybas buvo įsitraukę daugiau nei 40 žmonių – iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės, Ukmergės Vyčio 1002-osios šaulių kuopos, karo istorijos klubo „Miško broliai“ ir kt.

Pratyboms vadovavo Lietuvos kariuomenės priskirtas Ukmergės rajono karo komendantūros komendantas – Krašto apsaugos ministerijos Korupcijos prevencijos ir tyrimo skyriaus vyresnysis patarėjas majoras Artūras Kazlauskas, o jam talkino KASP Didžiosios kovos apygardos 8-os rinktinės karo komendanto pavaduotojas, leitenantas Artūras Grigucevičius bei Savivaldybės parengties pareigūnas (patarėjas) Valdas Rabazauskas.

Į Ukmergės rajono karo komendantūrą buvo atvykęs Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjas Tomas Godliauskas ir domėjosi kaip sekasi karo komendantui bendrauti su vietine valdžia, kokie yra iškelti uždaviniai ir poreikiai užtikrinant saugumą, o komendantūroje dirbančius objektų apsaugos specifikos klausimais konsultavo specialistai iš Izraelio – UAB “Matzor security and safety consulting” direktorius Or Tal ir bendrasavininkas Daniel Lupshitz.

Visas tris dienas pratybų planavimu ir eiga, komendantui vykdyti pavestomis užduotimis ir kt. domėjosi bei visuose svarbiausiuose aptarimuose dalyvavo Ukmergės rajono savivaldybė meras Darius Varnas ir administracijos direktorė Inga Pračkailė.