PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 3 d. 10:28

Vyko susitikimas dėl socialinių dirbtuvių paslaugos teikimo Šilutės rajono savivaldybėje

Šilutė

Etaplius.ltŠaltinis: Šilutės rajono savivaldybės inf.


299948

Įvyko susitikimas su Asmens su negalia teisių apsaugos agentūra prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos regionine eksperte, kuruojančia Klaipėdos rajoną, Linia Baltutiene ir Asmens su negalia teisių apsaugos agentūros prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projekto vadove Svajone Rainiene, kurio metu diskutuota dėl projekto „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų Sostinės regione, Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione“ socialinių dirbtuvių paslaugos teikimo Šilutės rajono savivaldybėje.

Socialinių dirbtuvių tikslai:

– didinti asmenų su negalia įsidarbinimo atviroje darbo rinkoje galimybes, ugdyti, lavinti ir palaikyti bendruosius ir specialiuosius darbinius įgūdžius atliekant prasmingas darbinio užimtumo veiklas, nukreiptas į konkrečios prekės (produkto) gamybą ar paslaugos atlikimą bei nuolatinį ir nepertraukiamą bendravimą su bendruomene.

– perdirbti ir panaudoti antrines žaliavas (padėvėtus rūbus, patalynę, audinių atraižas). Gaminius kurti tik iš natūralių siūlų ar audinių, kuriuos būtų lengva perdirbti ar pritaikyti kasdienybėje.

Šiuo projektu bus siekiama sudaryti visas galimybes kiekvienam asmeniui su negalia gauti individualias paslaugas pagal poreikius.