PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 2 d. 14:44

Vyko Prienų rajono tarybos posėdis

Prienai

Etaplius.LTŠaltinis: Prienų rajono savivaldybė


316585

Rugpjūčio 29 d. vyko Prienų rajono savivaldybės posėdis, kuriame svarstyta 30 klausimų.

Papildytas renginių organizavimo tvarkos aprašas

Taryba papildė Renginių organizavimo Prienų rajono savivaldybės viešose vietose tvarkos aprašą nuostata, kad renginius (išskyrus urbanizuotas teritorijas ir sodybas), kai planuojama daugiau kaip 100 dalyvių, Nemuno kilpų regioniniame parke galima organizuoti tik raštu suderinus renginio vietą su Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcija.

Pritarta Prienų krašo muziejaus ir Prienų rajono savivaldybės administracijos projektams

Pritarta Prienų krašto muziejaus projekto „Prienų krašto muziejaus Šilavoto padalinio įveiklinimas ir aktualizavimas“ rengimui ir, gavus finansavimą, jo įgyvendinimui. Projekto tikslas – aktualizuoti kultūros paveldo objektą – Šilavoto NKVD-MGB būstinės pastatą, esantį Šilavote, ir pritaikyti šiuolaikiniams poreikiams. Lėšų poreikis 180 797,16 Eur, iš jų: Europos Sąjungos lėšos – 142 829,76 Eur, savivaldybės biudžeto lėšos – 37 967,40 Eur.

Patvirtinti Tarybos 2024 m. birželio 27 d. sprendimo Nr. T3-180 „Dėl projekto „Prienų rajono savivaldybės sveikatos centro sudėtyje teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų infrastruktūros modernizavimas“ įgyvendinimo“ pakeitimai: pagal CPVA pateiktas pastabas patikslintos lėšų sumos projekto įgyvendinimo plane bei pritarta naujos redakcijos partnerystės sutarčiai.

Pritarta projektui „Inovatyvaus sprendimo sukūrimas Prienų rajono savivaldybėje“ ir, gavus finansavimą, jo įgyvendinimui. Projektu bus siekiama sukurti inovatyvų sprendimą, kuris padėtų skaitmenizuoti administracines paslaugas, teikiamas Prienų rajono savivaldybėje. Projekto metu numatoma įsigyti techninę ir programinę įrangą, inovatyvaus sprendimo sukūrimo paslaugą, mokymus.

Švietimas

Taryba patvirtino priešmokyklinio ugdymo organizavimo modelius ir grupių skaičių rajono mokyklose 2024–2025 mokslo metais, taip pat klasių, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus nustatymo naują redakciją (iki rugsėjo 1 d. duomenys dar bus tikslinami).

Atkreipiamas dėmesys, kad 2024–2025 m. m. mokykla iš visų klasių, kuriose mokoma pagal pagrindinio ugdymo programą, gali turėti tik vieną klasę su mažesniu mokinių skaičiumi negu 8 mokiniai, jeigu Taryba iš savo biudžeto papildomai skiria tai klasei mokymo lėšas. Prienų rajono Išlaužo ir Pakuonio pagrindinėse mokyklose 10 klasėse numatoma mažiau negu 8 mokiniai klasėje. Šioms klasėms išlaikyti iš savivaldybės biudžeto papildomai reiks skirti apie 112 000 eurų.

Žemės mokestis

Patvirtintas Nenaudojamų, apleistų žemės sklypų Prienų rajono savivaldybėje sąrašas, kuris sudarytas vadovaujantis seniūnijų seniūnų pateiktais nenaudojamų, apleistų žemės sklypų sąrašais. Sąraše 174 žemės sklypų savininkai, kuriems bus taikomas padidintas 4 proc. žemės mokesčio tarifas.

Patvirtintas specialusis planas

Patvirtintas Prienų rajono savivaldybės susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo specialusis planas.

Nutrauktos žemės nuomos sutartys

Atsižvelgdama į AB Lietuvos pašto prašymą, Taryba sutiko nutraukti 2002-08-22 valstybinės žemės nuomos sutartį, kurios pagrindu Lietuvos paštas nuomojasi žemės sklypo dalį, esančią Vilniaus g. 128 Balbieriškyje, taip pat sutiko nutraukti valstybinės žemės nuomos sutartį su AB „Lietuvos draudimas“ dėl 0,0627 ha žemės sklypo dalies, esančios Kauno g. 1A Prienuose, nuomos.

Šilumos ūkis

Savivaldybės taryba posėdyje patvirtino UAB „Prienų šilumos tinklai“ šilumos gamybos ir (ar) tiekimo pajamų bazinį lygį pirmiesiems šilumos gamybos ir (ar) tiekimo pajamų bazinio lygio galiojimo metams. Taip pat paskirstytos 36 mėnesių laikotarpiui Bendrovės papildomai gautos pajamos, mažinančios šilumos gamybos ir (ar) tiekimo pajamų lygį.

Apskaičiuota šilumos bazinė kaina sudaro 9,24 ct/kWh, lyginant su dabar galiojančia (apskaičiuota taikant 2024 m. birželio mėn. šilumos kainoje įvertintą vidutinę svertinę kuro kainą), didėja 1,08 ct/kWh.

Turtas

Taryba leido Prienų rajono savivaldybės administracijai įsigyti mokyklinį autobusą, kuris bus perduotas Išlaužo pagrindinei mokyklai. Taip pat leido Prienų globos namams įsigyti specialiosios paskirties mikroautobusą, kurio vertė ne didesnė kaip 90 000 Eur (su pridėtinės vertės mokesčiu).

Taryba nutraukė prieš terminą bendru šalių susitarimu šias nuomos sutartis:

2020-11-30 patalpų (Kranto g. 8, Prienai) nuomos sutartį Nr. 20-S4-415, sudarytą su Aplinkos apsaugos departamentu prie Aplinkos ministerijos;

2020-11-03 patalpų (J. Brundzos g. 12A, Prienai) nuomos sutartį Nr. 20-S4-224, sudarytą su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Taryba sutiko parduoti (duomenys neskelbtini) penkių kambarių gyvenamąjį namą (bendras plotas 197,71 kv. m) su 0,1939 ha žemės sklypu ir pastatais, esančius Išlaužo k., ir patvirtino kainą (rinkos verte) – 27 700 Eur.

Išvažiuojamasis posėdis į Balbieriškio seniūniją

Po Tarybos posėdžio Savivaldybėje surengtas išvažiuojamasis posėdis į Balbieriškio seniūniją. Apsilankyta atnaujintoje Balbieriškio bibliotekoje, kultūros ir laisvalaikio salėje, apžiūrėtas Balbieriškio parkas, suremontuota pagrindinės mokyklos valgykla ir kitos atnaujintos patalpos. Savivaldybės vadovai ir Tarybos nariai patikino, kad tokie išvažiuojamieji posėdžiai labai naudingi ir reikalingi, nes Tarybos nariai gali pamatyti ne tik seniūnijų gražiausias vietas, bet ir iš seniūnų ar gyventojų išgirsti apie problemas, sužinoti jų lūkesčius.