PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Spalio 21 d. 14:10

Vyko Marijampolės moksleivių kūrybos centro žūklės turnyras: įspūdžiai ir finalo akimirkos

Marijampolė

Marijampolės moksleivių kūrybos centro nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


325009

Marijampolės moksleivių kūrybos centras surengė finalines „MMKC Žūklė“ vaikų ir jaunimo žūklės varžybas.

Spalio 12 d. Marijampolės moksleivių kūrybos centras (MMKC) surengė įspūdingas finalines „MMKC Žūklė“ vaikų ir jaunimo žūklės varžybas, kurios subūrė įvairaus amžiaus žūklės entuziastus į smagų bendruomenišką renginį. Šio turnyro metu dalyviai ne tik demonstravo savo meistriškumą, kantrybę ir žvejybos įgūdžius, bet ir, siekdami laimėti, atkakliai kovojo trijuose etapuose, kuriuose rinko taškus už kiekvieną sėkmingai pagautą žuvį. Kiekvienas etapas vyko vis kitoje vietoje, tad žvejai susidurdavo su vis didesniais išbandymais, reikalaujančiais ne tik žvejybos įgūdžių, kantrybės, bet ir taktikos bei strategijos.

Žūklės varžybose dalyvavo ne tik patyrę žvejai, MMKC būrelio „Žūklė“ mokiniai, bet ir tie, kurie su šiuo pomėgiu susipažino pirmą kartą. Džiaugiamės, kad sulaukėme dalyvių ir iš kitų miestų: Kauno, Alytaus, Vilniaus ir net iš tolimesnio Lietuvos krašto – Klaipėdos. Dalyviai kiekviename etape traukė burtus, kurie lėmė vietą – sektorių, kuriame varžybų metu dalyvis gaudys žuvį, todėl kiekvienas etapas buvo vis skirtingas ir kupinas iššūkių, bet visi galėjo jaustis patogiai ir saugiai. Turnyro dalyvis ne tik turėjo galimybę pademonstruoti savo įgūdžius, bet ir pasimokyti iš kitų bei pasidalinti patarimais ir žvejybiniais triukais.

Nuo pat ankstyvo ryto buvo stebima, kaip žvejai kruopščiai rinkosi masalą, strategiškai maitino žuvis, keitė savo įrangą ir su džiaugsmu traukė į krantą sugautą savo laimikį. Oro sąlygos finalo dieną buvo palankios, ir tai dar labiau sustiprino dalyvių motyvaciją.

Nors ir tikras įtampos šaltinis, turnyro finalas buvo pats laukiamiausias. Dalyviai, kurie atkakliai rinko taškus visų trijų etapų metu, finale demonstravo ypatingą kantrybę, įgūdžius, ryžtą ir susidūrė akis į akį su iššūkiu, kuris pareikalavo visų pastangų. Nors varžybos buvo konkurencingos, jų metu tvyrojo ypatinga bendruomeniškumo dvasia. Dalyviai palaikė vieni kitus, dalinosi savo patirtimi, o žiūrovai džiaugėsi kiekviena sugauta žuvimi. Renginys ne tik sustiprino žvejybos entuziastų ryšius, bet ir suteikė galimybę bendrauti bei praleisti laiką gamtoje.

Pirmąją vietą asmeninėje įskaitoje laimėjo Justas Remeika, antrąją – Armandas Bobinas ir trečiąją – Edvinas Cikana.

Komandinėje įskaitoje prizines vietas dalinosi „Jaunieji žvejai“, „Gilumų žvejai“, ir „Jaunieji starkiai“.

Šie dalyviai nuosekliai rinko taškus ir pademonstravo išskirtinius žvejybos įgūdžius - per visą turnyrą jų pagautų žuvų svoris buvo didžiausias. Visi nugalėtojai buvo apdovanoti įspūdingais rėmėjų ir organizatorių įsteigtais prizais.

Šių metų turnyras parodė, kad tiek asmeniniai laimėjimai, tiek komandinės pergalės gali būti vienodai įkvepiančios ir džiuginančios. MMKC dėkoja visiems dalyviams, partneriams – Suvalkijos muselininkų klubui, varžybų rėmėjams bei žiūrovams už nuostabią renginio atmosferą ir aktyvų dalyvavimą turnyre. Nesvarbu, ar jūs kovojote individualiai, ar su komanda, jūsų ryžtas ir sportinė dvasia įkvėpė mus visus. Šios žūklės varžybos įrodė, kad bendruomenė yra vieninga ir pasirengusi dalintis patirtimi, mokytis vieni iš kitų bei kurti gražias tradicijas.

Tikimasi, kad žūklės varžybos taps kasmetine tradicija, kuri suburs vis daugiau žvejų entuziastų, skatins vaikus ir jaunimą rinktis žūklę kaip sporto šaką arba tiesiog kaip labai gerą laisvo laiko praleidimo būdą, o kitais metais į MMKC žūklės turnyrą susirinks dar daugiau entuziastų, norinčių varžytis ir tobulėti kartu su savo bičiuliais. Iki pasimatymo kitame turnyre!


Foto galerija: