PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 29 d. 14:36

Vyko konferencija, skirta švietimo bendruomenei

Molėtai

Molėtų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Molėtų rajono savivaldybė


316041

Rugpjūčio 28 d. Molėtų kultūros centre vyko konferencija, skirta švietimo bendruomenei „Švietimo keliu kartu“. Konferencijos tikslas - aptarti švietimo lūkesčius, kryptis ir galimybes 2024-2025 mokslo metais.

Renginio dalyvius sveikino LR Švietimo mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Molėtų rajono savivaldybės vicemerė Vaida Saugūnienė.

Švietimo mokslo ir sporto ministrė apžvelgė artėjančių mokslo metų švietimo sistemos aktualijas, pasirengimą atnaujintoms bendrojo ugdymo turinio programoms, įtraukųjį ugdymą, akcentavo mokytojo profesijos svarbą, atsakė į pateiktus klausimus apie pedagogų rengimą, jų pritraukimo būdus ir galimybes, mokymo lėšų paskirstymą švietimo pagalbai, ugdymo proceso trumpinimo poreikį.

Vicemerė pasveikino švietimo bendruomenę su artėjančiais naujais mokslo metais, pedagogams linkėjo žingeidžių mokinių, kūrybinių minčių, potencialo, energijos, sveikatos, vidinės ramybės, susikalbėjimo su jaunąja karta, ugdymo įstaigų bendruomene bei vietos valdžia. „Jūsų darbas – ypatingai reikšmingas, nes ugdydami vaikus jūs kuriate ateities Lietuvą“, – sakė vicemerė.

Konferencijos metu Molėtų rajono savivaldybės administracijos kultūros ir švietimo skyriaus vedėja Vilma Bačiulė pristatė pasiektus švietimo rezultatus ir ateities kryptis, Molėtų rajono savivaldybės mero patarėjas Valentinas Stundys - TŪM programos realybę ir lūkesčius. Vilniaus kolegijos direktoriaus pavaduotoja mokslui ir partnerystei Dr. Nijolė Zinkevičienė pristatė FoodEducators programą, suteikiančią galimybę mokytojams ir mokiniams geriau pažinti ir įsitraukti į agromaisto sistemą, Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos tyrėjų grupės vadovė doc. dr. Jūratė Valuckienė, pristatė tyrimą apie TŪM programos Molėtų r. savivaldybės mokyklų vadovų ir pedagogų nuomonę apie socialinį kapitalą.

Buvo įteikti Molėtų rajono savivaldybės mero padėkos raštai: Molėtų rajono Kijėlių specialiojo ugdymo centro direktorei Astai Jakovlevienei – už ilgametį profesionalų vadybinį darbą, gebėjimą kurti palaikančią ir įtraukią aplinką, nuoseklų darbą, nuolatinį rūpestį kiekvieno vaiko individualiais poreikiais, siekiant jų ugdymo sėkmės; Molėtų rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojui Vytautui Kralikevičiui – už ilgametį profesionalų vadybinį, pedagoginį darbą, bendradarbiavimo ir pasitikėjimo atmosferos kūrimą, švietimo bendruomenės telkimą ir nuoširdų rūpinimąsi kiekvienu jos nariu; Molėtų „Saulutės“ vaikų lopšelio-darželio direktorei Gražinai Pelakauskienei – už ilgametį profesionalų vadybinį darbą, gebėjimą kurti saugią ir šiltą aplinką vaikams, rūpestį ir dėmesį kiekvienam iš jų, sėkmingą darželio veiklos organizavimą ir plėtrą; Alantos gimnazijos direktoriaus pavaduotojai ugdymui Zitai Rinkūnienei – už ilgametį profesionalų vadybinį ir pedagoginį darbą, nuoširdų ir sąžiningą rūpestį kiekvienu gimnazijos bendruomenės nariu organizuojant ugdymo procesą bei kuriant bendradarbiavimu ir pasitikėjimu grįstus santykius.

Taip pat buvo pasveikintos darbą pradedančios Alantos gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ingrida Ivanauskaitė ir Molėtų menų mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Tamošiūnienė.